Timo Joronen on kuollut – kertoi vakavasta sairaudestaan ennen Huuhkajien historiallisia EM-kisoja - Urheilu - Ilta-Sanomat

Huuhkajien Jesse Jorosen valmentajaisä Timo Joronen on kuollut: kertoi vakavasta sairaudestaan ennen EM-kisoja – pojalta riipaiseva viesti

Yleisurheiluvalmentaja Timo Joronen on kuollut.

Timo Joronen on kuollut.

5.8. 11:32

Opettaja ja yleisurheiluvalmentaja Timo Joronen on menehtynyt 54 vuoden iässä. Kuoleman vahvisti Jorosen pitkäaikainen seura Espoon Tapiot.

– Valmentaja Timo Joronen nukkui eilen pois vakavan sairauden uuvuttamana. Timo rakasti valmentamista yli kaiken ja antoi valtavan panoksen paitsi seurallemme myös suomalaiselle yleisurheilulle, seuran valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen kertoo.

Joronen sairasti saattohoitovaiheeseen edennyttä melanoomaa. Hän kertoi sairaudestaan Ilta-Sanomille kesäkuun alussa, ennen Huuhkajien historiallista EM-kisaturnausta.

Jorosen poika on huuhkajamaalivahti Jesse Joronen. Isän suuri unelma ehti toteutua, kun hän näki poikansa kesäkuussa Huuhkajien paidassa EM-kisoissa Kööpenhaminassa.

Lue lisää: Huuhkajien pelaajan isä kuolee pian – hänen suuri unelmansa ehtii toteutua

– Lääkärit lupasivat neljä viikkoa. Niin kauan kuin en hyväksynyt, että tämän prosessin yksi mahdollinen lopputulos on kuolema, elämä oli helvettiä. Kun sen hyväksyi, kaikki muuttui helpommaksi, Joronen kertoi tuolloin IS:lle.

Jesse Joronen viestitti tuntemuksiaan Ilta-Sanomille torstaina.

– Isäni heräsi keskiviikkona 4.8. viimeiseen auringonnousuun ja perheen ympäröimänä siirtyi valmentamaan vihreimmille kentille. Ikävä on valtava. Olemme kiitollisia kaikesta ajasta, jonka saimme viettää yhdessä.

Joronen oli maineeltaan erittäin arvostettu ja pidetty juniorivalmennuksen ammattilainen.

– Timo oli etenkin intohimoinen korkeusvalmentaja ja kantoi alati huolta paitsi oman lempilajinsa myös muiden hyppylajien valmentautumisen perusteista. Timon motto oli ”kaikkea ei voi saada – tee valintoja”. Tunsin Timon lähes 30 vuotta ja jään kaipaamaan hyvää ystävää ja osaavaa valmentajaa, Jorma Kemppainen muistelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?