Videot: Näin kovia suorituksia tehtailtiin lisäpainoleuanvedon SM-kisoissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Videot: Näin kovia suorituksia tehtailtiin lisäpainoleuanvedon SM-kisoissa – 11-vuotias Bennie veti uuden SE:n ja yllätti itsensäkin

Tapio Hokkanen veti 100-kiloisten sarjassa tasan sata kiloa.

Kuvituskuva.

24.7. 23:11

Lisäpainoleuanvedon yleisten sarjojen, veteraanien, junioreiden sekä joukkueiden SM-mitalit ratkottiin Salossa lauantaina.

Kilpailuissa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää yhden hyväksytyn leuan mahdollisimman suurella lisäpainolla. Yrityksiä on käytettävissä kolme.

Yhdestä hienoimmasta ennätyksestä vastasi Bennie von Gerich, joka veti 11-vuotiaiden poikien uudeksi Suomen ennätykseksi 20 kiloa, kerrotaan Suomen leuanveto ry:n tiedotteessa. Sarjan aikaisempi ennätys oli Sebastian Åbrantin hallussa 18,5 kilolla.

Nummelassa asusteleva nuorimies oli suorituksesta innoissaan.

– Oli kiva kokeilla uutta lajia. Ei se ole aina niin helppoa kuin kuvittelee. Ja jos ei saa tulosta, pitää vain yrittää uudelleen, von Gerich kertoi tiedotteessa.

– Mutta oli tulos pieni yllätys, hän lisäsi.

Myös Bennien isä, Nordean pääanalyytikko ja tunnettu taloustieteilijä Jan von Gerich, osallistui ensimmäistä kertaa leuanvetokilpailuun. Hän sai miesten 90-kiloisten (80,1–90,0 kg) sarjassa SM-hopeaa tuloksella 77 kiloa.

– 77 kiloa meni yllättävänkin hyvin. Ehkä olisi pitänyt uskaltaa yrittää 80 kiloa, Jan von Gerich tuumasi.

Katso 11-vuotiaan von Gerichin suoritus alla olevalta Instagram-videolta.

Miesten sarjoista kovimman tuloksen teki Tapio Hokkanen, joka veti 100-kiloisten (90,1–100 kg) sarjassa tasan sata kiloa. Turussa asusteleva ja Petäjäveden Petäjäisiä edustava Hokkanen ei ollut tulokseensa kuitenkaan tyytyväinen. Hänellä on hallussaan sarjan Suomen ennätys 105,5 kiloa, joka on myös kaikki sarjat huomioon ottaen kovin tulos.

– Ei tällä kertaa tehty ennätystä. Kun se oli tavoitteena, niin silloin täytyy olla pettynyt. Teknisesti vedot olivat huonoja. Kuntokaan ei ollut voimien puolesta siellä, missä olisi pitänyt, vaikka ennen kisaa näytti hyvälle, 32-vuotias Hokkanen sanoi.

Miesten raskaimman luokan, eli yli 110-kiloisten uudesta Suomen ennätyksestä vastasi Lohjalla asusteleva Rauno Timperi. Hän paransi omissa nimissään ollutta ennätystä 3,5 kilolla. Nyt uusi ennätys on 76,5 kiloa.

– Paikat eivät ole meinanneet kestää. Hauisten ja kyynärvarren kanssa on ollut ongelmia. Meni siihen nähden yllättävän hyvin, Inxa Gymiä edustava Timperi totesi.

Alla olevalla videolla Tapio Hokkasen 100 kilon veto.

Naisten kovimmasta tuloksesta vastasi 70-kiloisten (60,1–70 kg) sarjassa kilpaillut Noora Kärkkäinen. Hän sivusi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä, joka on 53 kiloa. Se on myös naisten kaikki sarjat huomioon ottaen kovin tulos.

– Kun vedin 53 kiloa, tuntui, että olisi ollut vielä kilo varaa, Kärkkäinen kertoo.

Niinpä hän laittoi kolmanteen vetoon 54 kiloa, mutta se ei tällä kertaa tullut.

– Se oli aika lähellä. Oma tavoite oli kuitenkin parantaa ennätystä.

– Koitetaan parantaa jatkossa. Kisoihin valmistautuminen on aina raskasta, Liedossa asusteleva 33-vuotias Kärkkäinen selvittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?