Oleh Vernjajev jäi kiinni dopingtestissä eikä pääse Tokioon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Olympiavoittaja kärähti dopingtestissä – kiistää kaiken tiukasti: ”Tärkein kysymys on se...”

Telinevoimistelun olympiavoittaja Oleh Vernjajev jäi kiinni dopingtestissä eikä pääse Tokioon.

Oleh Vernjajev tuulettaa nojapuiden olympiavoittoa Riossa 2016.

13.7. 14:01

Ukrainalainen telinevoimistelija Oleh Vernjajev saavutti viisi vuotta sitten Rion olympialaisissa miesten kuusiottelun hopeaa ja nojapuiden kultaa.

Vernjajev, 27, ei pääse puolustamaan olympiamitaleitaan ensi viikolla alkaviin Tokion kisoihin, sillä hänelle on langetettu neljän vuoden kilpailukielto meldoniumin käytöstä.

Voimistelija kertoi tilanteestaan Instagram-tilillään.

Vernjajevin mukaan kilpailukielto on alkanut viime marraskuussa.

– Tämä tarkoittaa sitä, etten ole mukana olympialaisissa. Tärkein kysymys on se, kuinka kielletty aine pääsi kehooni. Miksi tämä tapahtui aikana, kun ei ollut tärkeitä kansainvälisiä kilpailuja ja treenaaminen pidettiin kevyenä? Vernjajev ihmettelee julkaisussaan ja kiistä dopinginkäytön.

Reutersin mukaan Vernjajev aikoo valittaa kilpailukiellostaan Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen Casiin.

– Positiivinen testi osoittaa vain kielletyn aineen löytymiseen kehosta, mutta ei todista sitä, että urheilija on syyllinen. Jos urheilija on varma, että syy ei ole hänessä, hänen ei pidä antaa periksi, Vernjajev kirjoittaa Instagramissa.

Vernjajev on urallaan olympiamitalien lisäksi voittanut muun muassa viisi MM-mitalia. Hän on nojapuiden maailmanmestari vuodelta 2014 ja viime MM-kisoissa, vuonna 2019 Stuttgartissa hän saavutti kuusiottelun MM-pronssia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?