EM-jalkapallo: Wembleyllä iso joukko liputtomia katsojia - Urheilu - Ilta-Sanomat

Huolestuttavia viestejä Wembleyltä: Stadionin sisällä oli iso joukko liputtomia katsojia: ”Lapset ovat peloissaan, paikkoja viety”

Wembleyn finaali päästiin pelaamaan kunnialla loppuun, mutta ottelun aikana viestit stadionin sisältä kertoivat sekasortoisesta tilanteesta.

Wembleylle otetttiin finaaliin 60 000 katsojaa. Ilmeisesti sisällä stadioniin on päässyt myös liputtomia katsojia.

11.7. 22:58

Englanti ja Italia ottivat sunnuntai-iltana yhteen jalkapallon miesten EM-kisojen finaalissa Lontoon Wembleyllä.

Italia vei lopulta mestaruuden rangaistuspotkukisan jälkeen.

Lue lisää: Italia on Euroopan mestari! Rankkareilla hävinnyt Englanti itkee – prinssi William lohdutti katsomossa surrutta pientä prinssi Georgea

Ottelu alkoi englantilaisten kannalta riemukkaasti, kun Luke Shaw vei Englannin johtoon jo toisella peliminuutilla.

Ottelun alun riemuisaa tunnelmaa varjostivat Wembleyltä kantautuneet viestit. Muun muassa paikan päällä olevien toimittajien mukaan stadionin sisälle pääsi joukko liputtomia kannattajia.

Ennen finaalin alkua uutisoitiin, että joukko liputtomia kannattajia oli rynninyt turva-aitojen läpi ja yrittänyt päästä sisään stadioniin. Uefa kuitenkin tiedotti, ettei liputtomia kannattajia olisi päässyt sisälle asti.

Lue lisää: Suora lähetys fani­katsomoista – Wembleylle rynninyt ihmis­joukko aiheutti kaaoksen: videot paikan päältä paljastavat sekasorron

Toimittajien twiitit kertoivat eri tarinaa.

– Tasainen liputtomien fanien virta rynni katsomon vielä kun avausmaali tehtiin. Käytävät ovat täynnä, portaat tukittu ja liikuntarajoitteisten katsomoalue pressiboxin edessä on täynnä. Maksavat kannattajat rukoilevat avuttomia järjestyksenvalvojia heittämään heidät (liputtomat) ulos. Lapset ovat peloissaan, paikkoja viety. Epäturvallista, twiittasi The Independentin jalkapallotoimittaja Melissa Reddy.

Toimittaja Sam Wallacen twiitti kertoi samaa: stadionin sisäpuolelle oli päässyt liputtomia kannattajia.

– Wembleyn organisaatio on levällään. Paikassa, jossa minä olen, on selvästi enemmän ihmisiä kuin mitä on paikkoja, Wallace raportoi stadionin sisältä.

Toimittaja Tariq Panjan mukaan Wembleyllä oli lopulta tiedotettu, että stadionille on päässyt liputtomia katsojia.

Liputtomia katsojia yritettiin poistaa stadionilta. Lopulta ottelu päästiin järjestyshäiriöistä huolimatta pelaamaan läpi ilman viivästyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?