Painonnostaja Anni Vuohijoki hautasi haaveensa Tokion olympialaisista: ”Se on nyt ohi” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Painonnostaja Anni Vuohijoki hautasi haaveensa Tokion olympialaisista: ”Se on nyt ohi”

Rion olympialaisissa Suomea edustanut painonnostaja kertoi Instagram-tilillään tiistaina jäävänsä ensimmäistä kertaa 10 vuoteen lomalle.

Painonnostaja Anni Vuohijoki jäi rankingin perusteella Tokion olympialaisten ulkopuolelle.

7.7. 5:33 | Päivitetty 7.7. 7:37

Tokion olympialaisista rannalle jäänyt painonnostaja Anni Vuohijoki, 33, suomii päivityksessään erityisesti kansainvälisen painonnostoliitto IWF:n toimintaa.

– Olen aina tähdännyt Tokion olympialaisiin. Se alkoi 2012 ja se polku taputeltiin loppuun eilen, kun kansainvälinen lajiliitto päätti viimeiset paikkansa. Luovuimme omista antidoping-säännöistämme ja kilpailuihin astelee järjestelmällisen doping-kulttuurin maita, joita ei pitänyt koskaan näkyä, Vuohijoki kirjoittaa päivityksessään.

Viisi vuotta sitten Rion olympialaisissa kymmenenneksi sijoittunut Vuohijoki kertaa päivityksessään, kuinka lähelle olympiapaikka Tokioon lopulta jäi.

– Lopullisen olympiarankingsijoitukseni oli 10. Yhdeksäntenä oli eurooppalainen, joka vei Euroopan paikan. Paras tulokseni tältä olympiadilta on 216 kiloa. Tein paljon, paransin, mutta se ei riittänyt. Olisi pitänyt tehdä enemmän. Olin 10. Neljätoista pääsi kisoihin.

Vuohijoki huomauttaa kuitenkin myös, että dopingseikoista huolimatta nostamalla paremmin pääsisi kisoihin. Vuohijoki kiitteli päivityksessä myös kaikkia valmentajiaan ja yhteistyökumppaneitaan.

– Lukemattomien ennätysten, Suomen ennätysten ja nousemiseen Suomen kautta aikain parhaimmaksi painonnostajaksi legendaarisen Karoliina Lundahlin ohi oli tie. Se oli minun tieni Tokioon, jonka lopputulema ei ollut haluttu, mutta jonka arvokkuutta on sanoin vaikea edes kuvata.⁣

– Nyt on aika hengähtää ja todeta: Se on nyt ohi. Aloitan tänään yli 10 vuoden tauon jälkeen 100 % loman.

Olympiaedustuksen lisäksi Vuohijoki nappasi vuonna 2018 Bukarestin EM-kilpailussa pronssia tempauksessa ja työnnössä. Vuohijoen nimissä on myös Suomen ennätykset tempauksessa, työnnössä ja yhteistuloksessa.

Lue lisää: Anni Vuohijoelle karmea pettymys Kolumbiassa – ”Kaksi ja puoli vuotta vessanpöntöstä alas”

Juttua korjattu kello 7.37: Muutettu otsikkoa ja leipätekstiä kauttaaltaan. Jutussa kerrottiin alun perin virheellisesti, että Vuohijoki olisi ilmoittanut päivityksessä uransa lopettamisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?