Slovenialaistähti Primoz Roglic ei ole toipunut rajusta kaatumisestaan – keskeytti Ranskan ympäriajon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Slovenialaistähti Primoz Roglic ei ole toipunut rajusta kaatumisestaan – keskeytti Ranskan ympäriajon

Tadej Pogacar johtaa Ranskan ympäriajoa kahdeksan etapin jälkeen.

Primoz Roglic sai vammoja kolmosetapin kaatumisessa.

4.7. 14:56

Slovenialaispyöräilijä Primoz Roglic ei jatka kilpailuaan maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajossa, tiedotti Roglicin talli Jumbo-Visma. Roglic kaatui kilpailun kolmannella etapilla rajusti ja oli lauantaina ajetun vuoristoetapin jälkeen jo lähes 40 minuuttia kokonaiskisaa johtavaa maanmiestään Tadej Pogacaria perässä.

– Ei ollut mitään järkeä jatkaa tällä tavalla mennyttä kilpailua, 31-vuotias Roglic sanoi.

– Heti kolarin jälkeen en ajatellut, että se johtaisi Tourin keskeyttämiseen. Muutaman päivän aikana huomasin, että en edisty riittävästi toipumisessa. Vaikka yllätin itseni aika-ajossa, minulla oli paha olo taas seuraavina päivinä. Pitkät ja rajut etapit vaativat veronsa. Nyt keskityn toipumiseeni, Roglic kertoi tallin tiedotteessa tarkentamatta vammojensa laatua.

Lue lisää: Kuvat ja videot: Nämä kammottavat tilanteet muistetaan – Ranskan ympäriajossa on nähty paljon vakavia onnettomuuksia

Roglic sijoittui viime vuoden Tourilla toiseksi. Slovenialainen menetti voittonsa kilpailun toiseksi viimeisellä osuudella, kun lähes yhdeksän vuotta nuorempi Pogacar kukisti hänet aika-ajossa 59 sekunnilla.

Roglic kilpaili ennen pyöräilyuraansa mäkihypyssä. Hän on voittanut urallaan Espanjan ympäriajon eli Vueltan vuosina 2019 ja 2020.

Myös Alpecin-Fenix-tallia edustava Mathieu van der Poel ilmoitti vetäytyvänsä Tourilta. Hollantilainen johti ympäriajon kokonaiskilpailua kuuden päivän ajan, mutta suuntaa nyt Tokioon, jossa hän tavoittelee olympiamenestystä miesten maastopyöräilyssä.

Tämän vuoden ympäriajo jatkuu sunnuntaina Alpeilla, jossa poljetaan kisan yhdeksäs etappi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?