Annimari Korte ei tajua Ronaldon hehkuttamista – ”13-vuotiaat tytöt pystyvät samaan” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte ei tajua Cristiano Ronaldon suorituksen hehkuttamista – ”30 kilometriä tunnissa ei ole lähellekään Ronaldon huippu­nopeutta”

Annimari Korte ei ymmärrä hehkutusta Cristiano Ronaldon Saksa-ottelun tähtihetken juoksunopeuden ympärillä.

Annimari Kortteen mielestä 13-vuotiaatkin pystyvät samaan juoksuvauhtiin kuin Ronaldo ennen maalia ottelussa Saksaa vastaan.

22.6. 14:59

Cristiano Ronaldo juoksi Saksaa vastaan pelatussa EM-ottelussa 30 kilometrin tuntinopeudella. Portugalilainen säntäsi oman joukkueensa päädystä Saksan maalille asti ja lopulta vielä viimeisteli suorituksensa iskemällä pallon Saksan verkkoon. Tähden suoritus keräsi ylistystä eri kanavissa ympäri maailman.

Annimari Korte ei ole kuitenkaan vakuuttunut. Pika-aituri julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa kummeksuu, miksi Ronaldon juoksuvauhtia kyseisessä tilanteessa ylistetään.

– Nää on aina niin hauskoja. Mun aidanylitysvauhti on 30km/h, aitojen välillä hieman enemmän, Korte kirjoitti julkaisuun, johon oli liittänyt uutisen suorituksesta.

Sport Expressenille antamassaan haastattelussa Korte kertoi, ettei suoritus ole ihmeellinen Ronaldolle.

– Huomasin, että 30 kilometriä tunnissa ei ole lähellekään Ronaldon huippunopeutta. Hän on juossut 38,6 kilometriä tunnissa, joten en ymmärrä, miksi tämä on uutinen. Se ei ollut hänelle niin nopea vauhti.

Korte jatkaa, ettei nyt kehujen keskelle noussut Ronaldon vauhti ole itse asiassa kenellekään kovin ihmeellinen.

– 30 kilometriä tunnissa ei edes ole niin luja vauhti. 13-vuotiaat tytöt pystyvät samaan sadalla metrillä. Suurin osa Ronaldoon liittyvä on kiinnostavaa, mutta tämä ei ollut nopeaa juoksemista. Ei hänelle, eikä myöskään kenellekään toiselle jalkapalloilijalle.

Ronaldo juhlistamassa maaliaan joukkuetovereidensa kanssa.

Ronaldo juoksi oman ennätyksensä, 38,6 kilometriä tunnissa, vuoden 2018 MM-kilpailuissa alkulohko-ottelussa Espanjaa vastaan.

EM-kisojen nopein juoksusuoritus on vielä toistaiseksi Italian Leonardo Spinazzolalla, joka pinkoi 33,8 kilometrin tuntinopeudella.

Korte pitää hallussaan Suomen 100 metrin aitojen ennätystä ajalla 12,72.

Pikajuoksijalegenda Usain Bolt on yltänyt jopa 44,72 kilometrin tuntivauhtiin.

Juttua muokattu 22.6. kello 21.29 ja 23.6. klo 14.23: Täsmennetty, että Korte hämmästeli nimenomaan sitä, miksi Ronaldon Saksa-ottelun juoksusuoritusta ja vauhtia hehkutettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?