Paniikki Englannin mediassa alkoi välittömästi – EM-joukkuetta tylytetään rajusti - Urheilu - Ilta-Sanomat

Paniikki Englannin mediassa alkoi välittömästi – EM-joukkuetta tylytetään rajusti

Englanti ja Skotlanti pelasivat 0–0 perjantai-iltana historiallisessa maaottelussa.

Harry Kane tuli perjantai-iltana vaihtoon pettyneenä. Vasemmalla päävalmentaja Gareth Southgate.

19.6. 17:42

Arvokisoihin aina kovat paineet harteillaan lähtevä Englannin maajoukkue pelasi perjantai-iltana 0–0-tasapelin Skotlannin kanssa.

Samat maat kohtasivat historian ensimmäisessä maaottelussa vuonna 1872. Perjantai-ilta Wembleylla olikin riehakas, nostalginen ja tunteikas.

Lue lisää: Vetoomukset eivät auttaneet – kuvat näyttävät riehakkaan meiningin historiallisen EM-ottelun jälkeen: ”Tämä oli väistämätöntä”

Kenttätapahtumat jättivät kuitenkin avausottelussaan Kroatian 1–0 voittaneesta Englannista valjun kuvan. Peli oli sekavaa. Skotlanti sai pidettyä selvästi vahvemmalla pelaajamateriaalilla varustetun naapurinsa poissa maalipaikoilta helpostikin.

Esimerkiksi hyökkäyksen ykköstalismaani Harry Kane oli kuin varjo normaalisti niin ahkerasti liikkeitä tekevästä ja maalipaikat haistavasta itsestään.

Englantilaismedia sai heikosta ottelusta luonnollisesti liekkiä kiukaaseen. Brittiasiantuntijat Ian Wright ja Graeme Souness antoivat palaa.

Entinen Englannin maajoukkueen hyökkääjä Wright kuvaili ITV-kanavalla olevansa esityksestä häpeissään. Wrightin kommenteista uutisoivat muun muassa Yahoo Sports sekä Independent.

Skotlannin maajoukkueessa urallaan pelannut Souness totesi tiivistetysti: ”jalkapallo ei tule kotiin”.

Erityisen raivoissaan Wright oli päävalmentaja Gareth Southgaten vaihdoista. Hän otti ensin kentältä keskikentän nuoren taiturin Phil Fodenin ja sitten Kanen. Kentälle tulivat Jack Grealish ja Marcus Rashford.

– Vaihdot hämmentävät minua. En osaa edes sanoa, mitä ajattelen. Miksi Foden otettiin pois? Se oli suuri pettymys. Ja sitten penkillä on Jadon Sanchon kaltainen pelaaja, joka teki viime kaudella 16 maalia ja antoi 20 maalisyöttöä, eikä hän saa edes mahdollisuutta.

Wrightin mielestä on turha miettiä, kuinka Kane pelasi, koska Englanti ei pystynyt joukkueena luomaan tilaisuuksia hänelle.

– Harry on Englannin pelaaja, joka on todistanut pystyvänsä tekemään maaleja säännöllisesti. Jos sitä ei tapahdu tässäkin turnauksessa, Englanti ei etene pitkälle, Souness näki.

Gareth Southgate (kuvassa) saa usein kritiikkiä ”luottomiestensä” suosimisesta. Asiantuntijat haluaisivat, että mm. Borussia Dortmundissa pelaava Jadon Sancho saisi mahdollisuuden.

Alkulohkon viimeisellä kierroksella tiistaina Englanti kohtaa Tshekin ja Skotlanti kohtaa Kroatian. Ennen päätöskierrosta Englannilla ja Tshekillä on neljä pistettä, Skotlannilla ja Kroatialla yksi pinna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?