Tanskan päävalmentaja sanoo, että joukkuetta painostettiin jatkamaan peliä Suomea vastaan – ”Tämä on totuus”

Uefa on vastannut saamaansa kritiikkiin sanomalla, että pelaajien pitää saada pelien välillä 48 tunnin tauko.

Kasper Hjulmandin mielestä Tanskan joukkuetta kohdeltiin lauantaina kaltoin.

16.6.2021 12:26

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on saanut Tanskan suunnalta paljon kritiikkiä lauantaina pelatun EM-ottelun jatkamiseen liittyen.

Tanskan keskikenttäpelaaja Christian Eriksen lyyhistyi kentälle ensimmäisellä puoliajalla sydänpysähdyksen takia. Tanskalaista elvytettiin kentällä lähes 10 minuuttia, kunnes hänet kuljetettiin tajuissaan sairaalaan.

Tanskan joukkueen täytyi päättää hieman myöhemmin haluavatko he jatkaa keskeytynyttä ottelua samana iltana vai sunnuntaina puolelta päivin. Seuraavan päivän ajankohtaa perusteltiin sillä, ettei ottelu tuohon aikaan aiheuttaisi päällekkäisyyksiä otteluiden televisioinnissa.

Keskeytettyä ottelua päätettiin jatkaa lähes kaksi tuntia Eriksenin tuupertumisen jälkeen. Uefaa on arvosteltu siitä, miten Tanskan joukkue asetettiin tilanteeseen, jossa pelaajien täytyi itse tehdä päätös pelin jatkamisesta.

Muun muassa Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel on ottanut vahvasti kantaa pelin jatkamiseen. Hänen mielestään päätöksessä olisi pitänyt odottaa seuraavaan päivään.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Tanskan joukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand on sanonut, ettei joukkue olisi halunnut jatkaa ottelua, mutta pelaajat olivat kokeneet jatkamisen ainoaksi mahdollisuudeksi.

– Ainoa oikea päätös olisi ollut lähettää pelaajat lauantai-iltana kotiin ja ottaa asia sellaisenaan. Sitten olisi mietitty, mitä vaihtoehtoja on.

– Meitä painostettiin ja kohtasimme ongelman, jossa oli äärimmäisen vaikea olla, Hjulmand kertoo.

Lue lisää: Peter Schmeichel latasi rajun väitteen – uhattiinko Tanskaa tappiolla EM-painajaisen keskellä?

Uefa on tällä viikolla vastannut saamaansa kritiikkiin. Järjestön mielestä he käsittelivät arkaluontoisen tapahtuman tilannetta ja pelaajia kunnioittaen.

– Oli päätetty, että ottelua jatketaan vain silloin, jos molemmat joukkueet pyytävät ottelun jatkamista, Uefa ilmoitti lausunnossaan uutistoimisto Reutersille.

Uefan tiedottaja kertoi Yahoo Sports -sivustolla, että pelaajien tarve otteluiden väliseen 48 tunnin lepoon eliminoi kaikki muut mahdollisuudet ottelun järjestämiselle.

– Jos joukkueessa olisi koronatartunta, saisimme 48 tuntia. Mutta näin ei ole sydänpysähdyksen tapauksessa. Saimme enintään 16 tuntia. Mielestäni se on täysin väärin, Hjulmand kommentoi.

– Meidän piti valita kahden väliltä ja se oli väärin. Tämä on totuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?