Christian Eriksen on Tanskan suurin tähti – EM-avaus päättyi järkyttävään tuupertumiseen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Christian Eriksen on Tanskan suurin tähti – EM-avaus päättyi järkyttävään tuupertumiseen

Tanskalainen on valittu kolmesti maansa vuoden pelaajaksi.

Christian Eriksen on ollut Tanskan maajoukkueen vakionaama vuodesta 2010 lähtien.

12.6. 21:44

Christian Eriksen, 29-vuotias tanskalainen jalkapalloilija, tuupertui jalkapallon miesten EM-kisojen Tanska–Suomi-ottelussa kentän pintaan menetettyään tajuntansa.

Eriksen on ollut vakiopelaaja Tanskan maajoukkueessa vuodesta 2010 lähtien. Hän on viimeistellyt Tanskan paidassa 36 maalia.

Eriksen on Tanskan joukkueen suurin tähtipelaaja.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelaa Italian Serie A:ssa, jossa hän edustaa milanolaista Interiä. Hän on voittanut seurassa yhden Italian mestaruuden.

Ennen Italiaan siirtymistä Eriksen pelasi kuusi ja puoli vuotta Valioliigassa Tottenham Hotspurissa. Lontoolaisseurassa hän teki yhteensä 51 maalia ja syötti 62.

Ennen Valioliigaa Eriksen pelasi kolme ja puoli vuotta alankomaalaisessa Ajaxissa, jossa hän voitti yhteensä viisi mestaruutta: kolme Hollanin mestaruutta, yhden Hollanin Cupin mestaruuden sekä yhden Hollanin Super Cupin mestaruuden.

Eriksen aloitti jalkapallouransa kotikaupungissaan Middelfartissa. Hän on ensimmäinen tanskalainen pelaaja, joka teki 50 maalia Valioliigassa. Eriksen on valittu Tanskan vuoden pelaajaksi vuosina 2013, 2014, 2015.

Eriksen on seurustellut tanskalaisen Sabrina Jensenin kanssa vuodesta 2012 lähtien. Heillä on kaksi lasta yhdessä.

Eriksen kiidätettiin kentältä sairaalaan. Hänen on kerrottu olevan tajuissaan ja tilan vakaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?