Kaikkien aikojen selitys? Shakin suurmestari hävisi tärkeän ottelun – syy hakee vertaistaan

Jan Nepomnjashtshi pelasi hyvää ottelua, kunnes tapahtui jotain täysin odottamatonta.

Jan Nepomnjashtshin keskittyminen herpaantui täysin.

29.5.2021 11:31

Venäläinen shakin suurmestari Jan Nepomnjashtshi, 30, kohtasi odottamattomia vaikeuksia pelatessaan arvokasta turnausottelua. Hän tavoitteli paikkaa Meltwater Champions Tourin osakilpailun finaalissa.

Nepomnjashtshi pelasi välieriin kuuluvan osaottelun yhdysvaltalaista Wesley So’ta vastaan, kun hänen kimppuunsa hyökkäsi hyttysparvi. Asiasta uutisoi The Guardian.

Turnauksen ottelut pelattiin netin välityksellä. Venäläistähti majaili ottelun aikana maaseudulla, vaikka omistaa asunnon myös Moskovasta. Päätös maalle lähtemisestä kostautui.

Kun hyttysparvi hyökkäsi, Nepomnjashtshi näytti jo etenevän kohti ottelun voittoa. So metsästi enää korkeintaan tasapeliä.

So nousi toivottoman näköisestä tilanteesta voittoon asti, kun hänen vastustajansa teki sattumanvaraisia siirtoja hyttysiä huitoessaan.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa hyttysten purema suurmestari manasi epäonneaan.

– En piitannut enää voittamisesta – en vain halunnut tulla hyttysten syömäksi! Tämä oli ihan uskomatonta, en ole koskaan nähnyt noin suurta parvea yhdessä paikassa. Tämän huonompia peliolosuhteita minulla ei ole koskaan ollut, Nepomnjashtshi huokaisi.

Korjattu kello 17.53: Kyseessä välieriin kuuluva osaottelu, ei välieräottelu. Poistettu palkintosumma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?