Tokion olympialaisten vastustus kasvaa – nyt perumista vaatii jo kisojen sponsorikin

Sanomalehti Asahi Shimbun kehottaa pääministeri Yoshihide Sugaa tekemään päätöksen olympialaisten perumisesta.

Tokion olympialaisia vastustetaan isäntämaassa kiihkeästi.

26.5.2021 13:54

Japanilainen sanomalehti Asahi Shimbun liittyi uusimpana tahona Tokion kesäolympialaisia vastustavaan rintamaan, kun kisojen alkuun on alle kaksi kuukautta. Asiasta kinkkisen tekee se, että sanomalehti on yksi Tokion kesäolympialaisten virallisista sponsoreista.

Lehti on japanilaisten yleisen mielipiteen puolella ja kannattaa olympialaisten perumista. Lehden mukaan se ei voi hyväksyä tapahtuman järjestämiseen liittyvää uhkapeliä ja kehotti pääkirjoituksessaan pääministeri Yoshihide Sugaa arvioimaan tilannetta rauhallisesti ja objektiivisesti ja tekemään päätöksen olympialaisten perumisesta.

Kisaorganisaatio puskee kisoja eteenpäin vastustuksesta huolimatta ja sanoo laajan sääntökirjan takaavan urheilijoiden ja Japanin asukkaiden turvallisuuden. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sanoi viime viikolla, että suurin osa olympiakylässä majailevista urheilijoista ja joukkueiden jäsenistä rokotetaan ennen kisojen alkamista.

Tilanne Japanissa on vaikea, kun Tokion seudulla ja osalla muistakin alueista on käynnissä hätätila, jota odotetaan jatkettavan 20. kesäkuuta saakka.

Tokion olympialaiset pyritään järjestämään 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?