Juan Manuel Correa, 21, avautuu kuolonkolarista - Urheilu - Ilta-Sanomat

Lääkintäryhmän ilmeet kertoivat, että oli käynyt huonosti – Juan Manuel Correa, 21, avautuu kuolonkolarista: ”Amputaatio olisi ollut helpointa”

Alle kaksi vuotta sitten karmeaan onnettomuuteen joutunut formulakuski Juan Manuel Correa palasi kilparadalle.

Toissa kesänä vakavaan onnettomuuteen joutunut Juan Manuel Correa palasi kilparadalle.

9.5. 20:11

Amerikkalais-ecuadorilainen kilpa-ajaja Juan Manuel Correa kertasi saksalaisen Sport1:n haastattelussa hirvittävää onnettomuutta, johon joutui Spa-Francorchamps’ssa F2-luokan osakilpailussa elokuussa 2019.

Hän sai erittäin vakavia vammoja kolarissa, jossa hänen kilpakumppaninsa Anthoine Hubert menetti henkensä. Hubert oli kuollessaan 22-vuotias.

Correa, nyt 21, palasi kilparadalle tänä viikonloppuna Barcelonassa. Hän sijoittui F3-luokan osakilpailuissa 15:nneksi, 10:nneksi ja 14:nneksi.

Juan Manuel Correa on käynyt läpi pitkän kuntoutuksen.

Pitkän ja vaikean kuntoutuksen läpikäynyt kilpa-ajaja muisteli saksalaiskanavalle alle kahden vuoden takaista onnettomuutta.

– Muistan yrittäneeni päästä ulos autosta omin avuin. Jos minulla olisi ollut sillä hetkellä ase, olisin ampunut itseni päästäkseni kivuista. Kun lääkintähenkilökunta saapui, pyysin heitä nukuttamaan minut. Muistan heidän ilmeensä, kun he katsoivat jalkojani. Silloin tiesin, ettei hyvältä näytä.

Correa sai vammoja myös keuhkoihinsa. Hän oli hengenvaarassa.

Hän kuuli sairaalassa musertavat uutiset Hubertin kuolemasta, mutta oli osannut aavistaa pahinta jo siksi, että hänen huoneestaan oli poistettu televisiot.

Kolarissa tulleet jalkavammat diagnosoitiin äärimmäisen vakaviksi. Kuski kieltäytyi tarjotusta vaihtoehdosta.

– Suurin huoleni oli, että jalkani amputoidaan. Amputaatio olisi ollut helpointa myös kuntoutuksen kannalta, mutta halusin vielä pystyä painamaan kaasupoljinta. Ajatus kilpa-ajamisesta antoi minulle toivoa. Se oli henkisesti tärkeää, lukuisia leikkauksia läpikäynyt Correa sanoi.

Hänen oikea nilkkansa ei tule koskaan täysin kuntoon, mutta kuski kertoo olevansa onnellinen, että ylipäätään pystyy jälleen ajamaan.

Correa tiesi pian onnettomuuden jälkeen, ettei hän ollut syyllinen tapahtuneeseen. Kysymykset ja muistikuvat tapahtuneesta pyörivät silti hänen mielessään edelleen päivittäin.

Anthoine Hubert kuoli rajussa onnettomuudessa 22-vuotiaana.

Juan Manuel Correa vieraili Span radalla viime kesänä.

– Ainoa asia, joka minun on vaikea hyväksyä: miksi Anthoinelle tapahtui noin eikä minulle? Millä oikeudella minä elän? Se johti minut elämän syvällisiin kysymyksiin. En ole vielä löytänyt vastauksia.

Hän kertoi, ettei kuoleman porteilla käyminen ole istuttanut häneen pelkoa.

Sen sijaan suhde elämään kirkastui. Correa kertoo arvostavansa nyt elämän pieniäkin asioita entistä enemmän. Aikaisemmin hän ajatteli, ettei voi olla onnellinen, jos ei ole joku päivä F1-kuljettaja.

Correa pitää edelleen yhteyttä menehtyneen Anthoine Hubertin vanhempiin. Tapaamiset ovat olleet tunteikkaita.

Correan mukaan Hubertin vanhemmat ymmärtävät tilanteen. Myös Hubert olisi jatkanut parhaan kykynsä mukaan, mikäli onnettomuudessa osat olisivat menneet toisin päin.

Barcelonan osakilpailun tuloksilla ei ole Correalle suurta väliä. Tärkeintä oli päästä kokemaan kilpailemisen tunne – tarttua härkää sarvista ja tehdä jälleen sitä, mitä rakastaa eniten.

Tällä kaudella Correan tavoitteena eivät ole pokaalit. Ehjä kausi ilman terveyteen liittyviä ongelmia ja paluu hiljalleen kohti vanhaa tasoa riittävät tässä vaiheessa.

Juan Manuel Correa vauhdissa viikonloppuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?