Isabell Adolfsen, 22, teki uskomattomalta kuulostavan paljastuksen doping­testauksesta – Norjassa nousi heti iso kohu - Urheilu - Ilta-Sanomat

Isabell Adolfsen, 22, teki uskomattomalta kuulostavan paljastuksen doping­testauksesta – Norjassa nousi heti iso kohu

Voimanostaja Isabell Adolfsen kertoi erikoisen esimerkin dopingtestauksesta NRK:n haastattelussa.

Isabell Adolfsen ihmetteli lajinsa dopingtestausta NRK:n haastattelussa.­

21.4. 6:22

Norjalainen voimanostaja Isabell Adolfsen, 22, avautui NRK:n haastattelussa lajinsa tunnetusti isosta kipupisteestä: dopingista.

Hän kertoi aiemmin Instagram-päivityksessään olevansa lopen kyllästynyt häneen ja kollegoihinsa kohdistettuihin dopingväitteisiin. Adolfsenin mukaan ihmisillä on tapana syytellä dopingista voimanostajia aina, kun he ovat menestyneet.

Maajoukkueeseen kaksi vuotta kuulunut ja kansainvälisillä nostolavoillakin esiintynyt Adolfsen myönsi NRK:lle, että douppaaminen olisi helppoa hänen lajissaan, mikäli sille tielle haluaisi lähteä.

– Minua ei ole testattu dopingista kertaakaan. Se on sekä hyvä että huono juttu. Olen yksi heistä, joita kuuluisi testata, mutta en ole saanut mahdollisuutta siihen. Norjassa tehdään näkyvää antidopingtyötä monellakin rintamalla, mutta minua ei ole ikinä testattu, hän ilmoitti.

Adolfsenin suoraselkäinen ilmoitus yllätti Norjan voimanostoliiton puheenjohtajan Inger Blikran. Hän sanoi uskovasa vakaasti antidopingohjelman toimivuuteen.

– Olen melko varma, että huijarit saadaan kiinni. Olen silti todella yllättynyt, että maajoukkueurheilijaa ei ole testattu ainuttakaan kertaa. Se on minulle uusi asia, hän ihmetteli NRK:n mukaan.

NRK tavoitti Norjan antidopingtoimikunnan testipäällikön Geir Holdenin kommentoimaan jupakkaa. Hän ei suostunut valottamaan testaamattomuuden syitä.

– Voimanosto on yksi lajeista, joita priorisoimme. Se on ollut kahtena viime vuonna testatuimpien lajiemme joukossa. En kuitenkaan voi paljastaa yksityiskohtia siitä, miksi juuri häntä ei ole testattu, Holden totesi.

Voimanostajia testataan aktiivisesti myös Suomessa.

Suek tiedotti maaliskuussa, että voimanostajille tehtiin edellisen vuoden aikana yhteensä 111 dopingtestiä, joista kaikki olivat negatiivisia.

Voimanostajia enemmän testejä tehtiin vain yleisurheilijoille, jääkiekkoilijoille, maastohiihtäjille ja jalkapalloilijoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?