Jukolan viesti siirtyi loppukesään - Urheilu - Ilta-Sanomat

Helpottava tieto viime vuonna perutusta Jukolan viestistä – suurtapahtuman ajankohta kuitenkin muuttuu

Jukolan viesti järjestetään tänä vuonna, mutta ei normaalina ajankohtana.

Jo kahdesti siirretty Jukolan viesti juostaan Rovaniemen lappilaismaisemissa elokuun jälkipuoliskolla.­

15.4. 10:20

Suomalaisen ja ulkomaalaisenkin suunnistusväen pettymys oli valtava viime keväänä, kun Rovaniemelle myönnetty, maailman mittaluokassakin valtavaksi urheilutapahtumaksi luokiteltu Jukolan viesti peruutettiin kevättalvella puhjenneen koronapandemian takia.

Järjestelyoikeus pysyi kuitenkin Rovaniemellä, ja torstaina aamulla tuli tämän vuoden tapahtuman osalta helpottava tieto. 7-osuuksinen Jukolan viesti ja 4-osuuksinen Venlojen viesti juostaan kyllä tulevana kesänä, mutta ei normaaliin aikaan kesäkuun puolivälin kieppeillä, vaan vasta elokuussa.

Napapiiri-Jukolaksi nimetyn tapahtuman järjestelytoimikunta tiedotti asiasta torstaina aamulla.

Uusi ajankohta on 21.–22. elokuuta. Alun perin viesti piti tänä kesänä järjestää jo kesäkuussa, mutta sen ajankohtaa siirrettiin koronapandemian pitkittymisen takia.

Tapahtuman ajankohtaa on täytynyt nyt siis siirtää koronapandemian vuoksi jo kahdesti. Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää kesäkuussa 2020 ja sen jälkeen kesäkuussa 2021.

Jukolan viestin hallitseva voittaja on ruotsalainen Stora Tuna OK kesäkuulta 2019. Edellinen suomalaisvoittaja oli KooVee vuonna 2018. Venlojen viestin voitti 2019 norjalainen Fredrikstad SK, edellinen voittoisa suomalaiskvartetti oli Tampereen Pyrintö 2010.

Jukolan suurtapahtuma on järjestetty Lapissa viimeksi vuonna 1994, silloin Pelkosenniemellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?