Kuvat: Suomen olympia-asut esiteltiin – näillä vaatteilla Tokion helteisiin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kuvat: Suomen olympia-asut esiteltiin – näillä vaatteilla Tokion helteisiin

Suomen olympiajoukkueen uudet kisa-asut esiteltiin keskiviikkona.

Olympiakomitea julkaisi Tokion kisa-asut.

14.4. 15:26

Tokion kesäolympialaisten alkuun on 100 päivää. Viime kesältä koronapandemian takia siirretyt olympialaiset on määrä järjestää Japanin pääkaupungissa 23. heinäkuuta – 8. elokuuta.

Suomen olympiakomitea järjesti keskiviikkona 100 päivää Tokioon -tilaisuuden, jonka yksi kohokohdista oli kisa-asujen julkistaminen.

Kuten Pyeongchangin talvikisoissa 2018, olympiajoukkueen asuista vastaa Luhdan tuotemerkki Icepeak.

Luhdan Pasi Luumi kertoi, että asujen suunnittelu aloitettiin jo kesällä 2018. Luhta järjesti suunnittelukisan, jonka voittajaksi 35 työn joukosta selvisi Aalto-yliopiston opiskelijan työ.

Sen jälkeen projektia jatkettiin yhteistyössä urheilijoiden kanssa. Tavoitteena on ollut, että asuista tulisi mahdollisimman sopivia Tokion oletettavasti helteisiin, kosteisiin olosuhteisiin.

Malliston suunnittelussa on ajateltu veden aaltojen liikettä.

Urheilijoista asuja suunnittelemassa olivat Lontoossa 2012 hopeaa voittanut purjehtija Tuuli Petäjä-Siren, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sekä sittemmin jo uransa päättänyt golfaaja Mikko Ilonen.

Lisäksi Icepeak tekee yhteistyötä painija Arvi Savolaisen, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähden ja uimari Jenna Laukkasen kanssa.

– Tämä on hillityn tyylikäs kokonaisuus. Se yhdistyy hyvin pelkistettyyn japanilaiseen estetiikkaan, joka on kovassa huudossa maailmassa, Luumi kuvaili.

– Mallisto koostuu tuotteista matkustamiseen, vapaa-aikaan, harjoitteluun ja toivon mukaan myös sinne mitalikahveille. Kultaiset printit ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Virallisempaa vaatetusta.

Vapaa-ajalle.

Lämpimämpää vaatetta.

Icepeak solmi Olympiakomitean kanssa aiemmin sopimuksen, joka ulottuu vuoteen 2022 eli Pekingin talviolympialaisiin saakka.

Alla olevista jutuista voit lukea, että Pyeongchangin olympialaisissa 2018 Suomen kisa-asut saivat melko ristiriitaisen vastaanoton.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?