Luka Nurmi, 16, ajoi upeaan voittoon Ferrarilla Monzassa – ”Lähti paalulta ja ajoi kuin konkari” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Luka Nurmi, 16, ajoi upeaan voittoon Ferrarilla Monzassa – ”Lähti paalulta ja ajoi kuin konkari”

Luka Nurmen ura Ferrari Challenge -sarjassa alkoi upealla tavalla.

Luka Nurmi on Ferrari Challenge -sarjan kuuma nimi.­

11.4. 22:01

Tamperelainen Luka Nurmi ajoi sunnuntaina voittoon Ferrari Challenge -sarjan kilpailussa Monzassa Italiassa. Koko sarjan historian nuorin kuljettaja, 16-vuotias Nurmi, debytoi luokassa vasta lauantaina, ja sunnuntaina hän oli koko joukon nopein 3,83 sekunnin erolla ennen tanskalaista Michelle Gattingia.

Nurmi voitti, vaikka kisa oli kovin rikkonainen. Kerran kilpailun keskeytti punainen lippu, ja kahdesti turva-auto tuli radalle.

– 16-vuotias lähti paalulta ja ajoi kuin konkari. Hän käsitteli autoaan erinomaisesti läpi kilpailun, Ferrarin sivuilla kehutaan tulokkaan suoritusta.

16-vuotias Nurmi oli hurjassa vauhdissa koko viikonlopun, sillä hän ajoi lauantaina paalulle, mutta joutui keskeyttämään kilpatoverin ajettua hänen kylkeensä. Sunnuntaina hän oli paalulla ja ajoi voittoon. AF Corse -tallin kuljettaja myös rikkoi sarjan kierrosennätyksen ikonisella Monzan radalla.

AF Corsessa ovat aiemmin ajaneet sekä Toni Vilander että Mika Salo. Vilander voitti tallille FIA WEC-sarjan maailmanmestaruuden kaudella 2014.

Nurmi julkaisi Facebook-tilillään videon palkintokorokkeelta, kun Suomen kansallishymni soi.

– Yes!!! Voittaja Monzassa, kuului saatetekstin lyhyt ilakointi.

Nurmi on avausviikonlopun jälkeen Ferrari Challengen Trofeo Pirelli -luokassa kolmantena 19 pisteellä. Gattingilla on 29 pistettä.

Kuskit ajavat sarjan kisat Ferrari 488 Challenge Evo -gt-autoilla. Kisaviikonloppuja sarjassa on kaikkiaan seitsemän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?