Kommentti: Frisbeegolfin jättisuosio näkyy ja kuuluu kattopelleissä – ja naapurin ikkunassa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kommentti: Frisbeegolfin jättisuosio näkyy ja kuuluu kattopelleissä – ja naapurin ikkunassa

Nuoriso on täysin frisbeegolfin pauloissa, kirjoittaa toimittaja Harri Pirinen.

Frisbeet käyvät nyt kaupaksi.­

9.4. 8:23

O tempora, o mores!

Silmäni avautuivat kaitsemani, noin 10-vuotiaiden poikien salibandyjoukkueen pukukopissa.

Treenien jälkeen poikien puheessa vilahtelivat nimet Mäkelä, Paju, Anttila, Saviniemi, Davidsson. Väiteltiin näiden paremmuudesta ja keskusteltiin tekniikoista, tiedettiin rankingit.

En tunnistanut yhtään salibandyn pelaajaksi. Kalkkis.

Seuraavana iltana poikani vaativat kaivamaan frisbeegolf-korin varastosta. Kohta pihaan ilmestyi sama naapuruston poikaporukka, joka normaalisti purkaa energiaansa takapihamme sählykaukalossa. Mailojen sijasta näillä oli nyt mukana kasa muovisia kiekkoja.

Kohta paukkuivat seinät ja kattopellit. Naapurin ikkunaankin oli kuulemma osunut. Ainakin melkein.

Yhdellä pojalla ei ollut omia kiekkoja, mutta hän on saamassa aloitussetin 10-vuotislahjaksi. Meidän ja naapurin pojan yhteisiä synttäreitä ei nyt järjestetä megazoneissa eikä hoplopeissa, vaan koulun frisbeegolfradalla. Osittain olosuhteiden pakosta tai ansiosta, mutta siitähän friban jättimäisesti kasvaneessa suosiossa on muutenkin osittain kyse.

Yksi kiistelyn aihe kotoamme on poistunut. Aiemmin pojat alkoivat liian herkästi tuijottaa Youtubesta heti aamusta minecrafteja tai ronibackeja, oikein hyvässä tapauksessa NHL-yön maalikoosteita. Viime aikoina aamut ovat alkaneet Väinö Mäkelän, Seppo Pajun ynnä muiden tähtien frisbeegolfvideoita katsomalla.

Äsken ovikello soi. Poikien heittotreeneissä naapurin takapihalla yksi kiekko oli päätynyt naapurin bernhardilaisen läjään ja kaipasi pesua. Luonnonläheistä meininkiä.

Nuoriso on täysin frisbeegolfin pauloissa. Hyväkin niin. Varsinkaan näinä aikoina mistään harrastuksesta ei ole haittaa. Eikä luonnossa liikkuminen kai koskaan voi olla pahasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?