Näin huippupurjehtija Janne Järvinen reagoi kuultuaan vankeustuomiostaan – asianajaja kertoo, miten asiassa edetään - Urheilu - Ilta-Sanomat

Näin huippupurjehtija Janne Järvinen reagoi kuultuaan vankeustuomiostaan – asianajaja kertoo, miten asiassa edetään

Katiska-vyyhdissä vankeustuomion saanut Janne Järvinen kiistää edelleen syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Purjehtija Janne Järvinen sai vankeustuomion torstaina.­

8.4. 13:30

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi huippupurjehtija Janne Järvisen torstaina vankeuteen osallisuudestaan Katiskana tunnettuun huumaus- ja dopingainevyyhtiin.

Järvinen, 45, sai kahden vuoden ja kuuden kuukauden mittaisen ehdottoman vankeustuomion avunannosta törkeään huumausainerikokseen ja törkeästä rahanpesusta.

Tuomiot liittyvät Järvisen toimintaan Katiska-vyyhdin toisen pääsyytetyn, pitkäaikaisen ystävänsä Janne ”Nacci” Tranbergin apuna.

Järvisen katsottiin syyllistyneen avunantoon törkeässä huumausainerikoksessa, koska hän antoi yhtiönsä omistaman vuokratilan Tranbergin ja Jani Kortelaisen käyttöön. Tilaa käytettiin huumausaineiden varastointiin ja levittämiseen.

Rahanpesutuomiossa kyse oli Tranbergin panttaamista esineistä, jotka Järvinen lunasti panttilainaamosta. Tranberg maksoi Järviselle 27 000 euron suuruisen korvauksen muun muassa lunastuksesta.

Käräjäoikeus perusteli, että Järvisen oli oltava tietoinen Tranbergin rikostaustasta ja tämän varojen laittomasta alkuperästä. Lisäksi Järvisen katsottiin tienneen tai pitäneen vähintään todennäköisenä, että vuokratilaa käytettiin huumerikoksiin.

Järviselle torstaina langetettu tuomio ei ole lainvoimainen eikä häntä määrätty vangittavaksi. Järvisen asianajaja Ville Luoto kertoi Ilta-Sanomille, että Järvinen aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen ja kiistää edelleen syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

– Järvinen on erittäin pettynyt käräjäoikeuden tuomion lopputulokseen sekä sen perusteluihin, Luoto kertoi IS:lle lähettämässään sähköpostissa.

Liike-elämässä menestynyt Järvinen varmisti parinsa Sinem Kurtbayn kanssa Suomelle hiljattain nacra 17 -luokan maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Järvinen ja Kurtbay voittivat Lanzarotella maaliskuun lopussa järjestetyn olympiakarsinnan.

– Järvinen on keskittynyt urheiluun ja vetäytynyt operatiivisesta liiketoiminnasta jo ennen tätä prosessia. Tällä rikosasialla ei ole mitään kytköksiä urheilullisiin asioihin, Luoto totesi.

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoi IS:lle torstaina, että olympiakomitea suhtautuu Järvisen tapaukseen todella vakavasti. Lehtimäki ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, voidaanko Järvinen valita Suomen Tokion kisajoukkueeseen.

Kisajoukkue Tokion olympialaisiin pitää nimetä kesäkuun loppuun mennessä. Olympialaiset käydään 23.7.–8.8.2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?