Japanilaistähti Hana Kimura menehtyi vuosi sitten – nyt kiusaajalle langetettiin hämmentävä sakkotuomio - Urheilu - Ilta-Sanomat

Nettikiusattu tosi-tv-tähti kuoli 22-vuotiaana – fanit raivostuivat törkyviestien lähettäjän saamasta rangaistuksesta

Hana Kimuraa netissä solvannut mies sai 69 euron sakon.

Tosi-tv-sarja Terrace House: Tokyon kuvauspaikalle oli tuotu kukkia menehtyneen Hana Kimuran muistolle.­

5.4. 11:16

Japanissa suositun showpainin tähtinimi Hana Kimura menehtyi viime keväänä vain 22-vuotiaana.

Hänet tunnettiin myös Netflixin tosi-tv-sarjasta Terrace House: Tokyo.

Muun muassa BBC uutisoi keväällä 2020, että Kimura oli julkaissut sosiaalisessa mediassa synkkiä viestejä ennen kuolemaansa ja kertonut joutuneensa nettikiusaamisen uhriksi.

Nyt tapauksen johdosta on annettu tuomio. Mieshenkilö sai 9 000 jenin eli noin 69 euron sakon.

BBC:n mukaan Kimura sai tuhansia viestejä päivittäin. Viesteissä toivottiin muun muassa hänen kuolemaansa. Sakkotuomion saanut mies ei ollut ainoa kiusaaja.

Independent-lehti kertoo, että Kimuran tapaus on synnyttänyt Japanissa runsaasti keskustelua nettikiusaamisesta. Entinen pääministeri Yukio Hatoyama on vaatinut rangaistuksia netissä tapahtuvasta häirinnästä.

Sakon saanut mies sai tuomionsa solvauksista. Maksimituomio kyseisestä rikkomuksesta on 9 999 jenin sakko (noin 77 euroa).

Japanin laissa tunnetaan myös kunnianloukkaus, josta rangaistukset voivat olla selvästi kovempia. BBC:n mukaan on epäselvää, miksi oikeus päätyi lievempään rangaistukseen.

Kimuran fanit ovat tuomiosta raivoissaan. Heidän mielestään rangaistus on liian lievä.

– 80 dollaria ei ole elämisen hinta, eräs summasi.

Tosi-tv-ohjelma, jossa Kimura esiintyi, käsitteli kuutta toisilleen tuntematonta nuorta ihmistä, jotka oli laitettu asumaan samassa talossa. Kimura alkoi saada vihaviestejä somessa riideltyään miespuolisen asukkaan kanssa.

The Guardianin mukaan Kimuran kuolema nostatti Japanissa jälleen keskustelua nettikiusaamisen lisäksi naisiin kohdistuvista vaatimuksista ja perinteisistä rooleista.

Japanin terveysministerin mukaan vuonna 2020 maassa kuoli 20 919 ihmistä itsemurhan vuoksi – 750 enemmän kuin edellisvuonna. Ne ovat lisääntyneet etenkin alle 40-vuotiaiden naisten ryhmässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?