Francis Ngannou tyrmäsi Stipe Miocicin UFC:n raskaansarjan titteliottelussa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Hirmuista jälkeä! UFC:n pelottavin jätti tyrmäsi vanhan mestarin – raskaansarjan valta vaihtui

Francis Ngannoun uskomaton tarina sai huipennuksensa UFC 260 -tapahtumassa.

Stipe Miocic (vas.) sai kylmää kyytiä Francis Ngannoulta (oik.)­

28.3. 9:30

Kamerunilainen Francis Ngannou, 34, on vapaaotteluorganisaatio UFC:n uusi raskaansarjan mestari. Ngannou tyrmäsi UFC 260 -otteluillan pääottelussa yhdysvaltalaisen Stipe Miocicin, 38, Las Vegasissa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Tyrmäys tapahtui toisessa erässä, kun Ngannoun vasen koukku tiputti vastustajan kanveesiin. Jo hetkeä aiemmin Miocic oli paiskautunut lyönnin voimasta häkin seinään.

193-senttinen ja noin 119-kiloinen Ngannou sai vastustajansa näyttämään räsynukelta, vaikka Miocic itsekin on 193-senttinen ja painaa 106 kiloa.

Kaksikko kohtasi toisen kerran urallaan. Ngannou hävisi Miocicille tammikuussa 2018, mutta osoitti sunnuntaina oppineensa paljon kolmessa vuodessa. Edellisellä kerralla heikot paini- ja matto-ottelutaidot koituivat kamerunilaisen kohtaloksi hävityssä ottelussa.

Nyt Ngannou hallitsi ottelua suvereenisti, osui monta kertaa jo ensimmäisessä erässä ja puolusti taitavasti myös Miocicin kaatoyrityksen.

Francis Ngannoulle annettiin raskaansarjan mestaruusvyö Las Vegasissa.­

Ngannoun nousu UFC:n raskaan sarjan mestariksi on tuhkimotarina. Hän syntyi Kamerunissa köyhyteen ja joutui lapsityöläiseksi hiekkakaivoksille. Ngannou pakeni aikuisena Välimeren yli Ranskaan vuosia kestäneen vaelluksen aikana. Hän eli kodittomana Pariisissa, kunnes pääsi treenaamaan ilmaiseksi salille elokuussa 2013.

– Lupasin itselleni lapsena, että nousen parrasvaloihin ja näytän epäilijöilleni, jotka ajattelivat, että olen heidän alapuolellaan. Jos vain saisin mahdollisuuden, tekisin jotain suurta. Siksi olen täällä. Teen töitä noustakseni suuruuteen, Ngannou sanoi voittonsa jälkeisessä haastattelussa.

Miocic on ollut raskaansarjan huipulla vuodesta 2016, jolloin hänestä ensi kerran tuli mestari. Hän hävisi vyön hetkellisesti Daniel Cormierille heinäkuussa 2018, mutta nappasi tittelin takaisin uusintaottelussa.

Ngannoun odotetaan kohtaavan seuraavaksi pound for pound -listan ykkösen Jon Jonesin todellisessa superottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?