Katiska-jutussa syytetty Janne Järvinen hankki Suomelle olympiapaikan kilpapurjehduksessa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Katiska-huumevyyhdin syytetty hankki Suomelle olympiapaikan

Katiska-jutussa syytetty Janne Järvinen menestyi perjantaina kilpapurjehduksessa.

Suomi sai olympiapaikan nacra 17 -luokkaan.

26.3. 17:29

Kilpapurjehtijat Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen varmistivat Suomelle maapaikan Tokion kesäolympialaisiin. Kurtbay ja Järvinen voittivat Lanzarotella olympiakarsinnan nacra 17 -luokassa.

Kurtbay ja Järvinen sijoittuivat perjantain ensimmäisessä lähdössä neljänneksi ja ja venyttivät eron olympiapaikkaa havitelleeseen Kreikkaan 23 pisteeseen. Suomalaisten karsintavoitto varmistui jo ennen mitalilähtöä.

– Hyvä fiilis. Pitkä projekti on saatu viimein päätökseen. Jätimme ratkaisun tarkoituksella viimeiseen päivään, Järvinen sanoi purjehdusliiton tiedotteessa.

Olympiapaikka on luvattu paikan hankkivalle venekunnalle, mutta Järvisen kisamatkaa mutkistaa raskas rikossyyte.

Häntä syytetään ns. Katiska-huumejutussa kahdesta törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Syytteet liittyvät Katiska-jutun toisen pääsyytetyn Janne ”Nacci” Tranbergin toimintaan.

Järvinen ja Tranberg olivat pitkäaikaisia ystäviä, ja Järvisen mukaan Tranberg käytti häntä ystävyyden varjolla hyväkseen rikoksia tehdessään. Järvinen on kiistänyt kaikki rikossyytteet.

Tuomiota Katiska-jutusta odotetaan huhtikuun alkupuolella, ja Järviselle vaaditaan vähintään kolmen vuoden mittaista vankeusrangaistusta.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toiminnanjohtaja Jan Thorström sanoi Ylelle, että liitto oli keskustellut Järvisen tilanteesta olympiakomitean kanssa ennen Lanzaroten kilpailua.

– Totta kai olemme tietoisia asiasta ja miettineet sitä eri kanteilta. Olemme myös pohtineet asiaa yhdessä Olympiakomitean kanssa. Ei ole tullut esiin sellaista asiaa, että meidän olisi pitänyt asiaa (Järvisen osallistumista) pohtia. Seuraava askel on olympiavalinnat, jotka tekee Olympiakomitea, Thorström sanoi Ylelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?