DeShaun Watson, amerikkalaisen jalkapallon tähtipelaaja, syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta - Urheilu - Ilta-Sanomat

130 miljoonaa euroa tienaavalle tähdelle syyte seksuaalisesta ahdistelusta – asianajaja: ”Tässä ei ole kyse rahasta”

DeShaun Watson joutuu syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta.

DeShaun Watson heilutti kannattajilleen joulukuussa 2020 pelatun ottelun jälkeen.­

17.3. 21:56

Amerikkalaisen jalkapalloilun NFL-liigan supertähtiin kuuluva Houston Texansin pelinrakentaja DeShaun Watson joutuu vastaamaan syytteisiin seksuaalisesta ahdistelusta. Houstonilainen asianajaja Tony Buzbee kertoi Instagramissa tiistai-iltana nostaneensa syytteen Watsonia vastaan.

Watson allekirjoitti viime syyskuussa Texansin kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen, joka takaa hänelle yhteensä 156 miljoonan dollarin eli noin 131 miljoonan euron tienestit.

Niinpä myös mahdollisessa oikeudenkäynnissä on aikanaan kyse massiivisista rahoista. Buzbee tietää tämän, ja painottaakin Facebook-tekstissään erikseen, että kyse ei missään nimessä ole rahasta.

– Olen erittäin ylpeä voidessani edustaa niitä, joilla ei ole voimia sellaisia vastaan, joilla on valtaa ja voimaa. Liian usein naiset joutuvat sellaisen käytöksen kohteeksi, jollaista kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan. Pitäisikö kuuluisien henkilöiden kohdalla tehdä poikkeuksia? Mielestäni ei. Kaikki ihmiset ovat tasavertaisia ja ansaitsevat kunnioitusta ja arvokasta käytöstä osakseen, Buzbee kirjoitti.

– Tässä syytteessä, jonka nostimme Watsonia vastaan, ei ole kyse rahasta. Kyse on ihmisarvosta ja siitä, että tällainen käytös pitää pysäyttää, nyt! Buzbee jatkoi ja lupasi kertoa lisää yksityiskohtia myöhemmin.

Fox26-kanavan haastattelussa Buzbee kertoi, että kyse oli tapauksesta, jossa Watson oli ollut naishierojan käsittelyssä ja ”mennyt liian pitkälle”. Tämän enempää tapauksen yksityiskohdista ei ole toistaiseksi kerrottu.

DeShaun Watson osallistui helmikuun Super Bowl -ottelun alla järjestettyyn Super Bowl Gospel -tilaisuuteen.­

Watson on kiistänyt asiattoman käytöksen jyrkästi. Jalkapallotähti kiirehti puolustautumaan Twitterissä.

– Julkisuutta hakevan asianajotoimiston lakimiehen sosiaalisen median julkaisusta sain tietooni, että minua vastaan on ilmeisesti nostettu syyte. En ole vielä nähnyt kannetta, mutta tämän tiedän: en ole koskaan kohdellut yhtään naista mitenkään muutoin kuin äärimmäisellä kunnioituksella, Watson kirjoitti.

– Tämä asianajaja väittää, että kyse ei ole rahasta, mutta silti jo ennen syytteen nostamista hän laati kuusikohtaisen selvityspyynnön, jonka teilasin nopeasti. Toisin kuin hänelle, minulle tässä ei ole kyse rahasta. Kyse on nimeni puhdistamisesta, ja sen aion tehdä, Watson kommentoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?