Derrick Lewis istui vankilassa ennen UFC-uraansa: ”Sisälläni on paljon vihaa” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Toinen mies tarttui väitetysti aseeseen: Siitä alkoi tapahtumasarja, joka vei Derrick Lewisin vankilaan – nykyisin hän on pelätty UFC-tyrmääjä

Derrick Lewis palasi viikonlopun tyrmäysvoitollaan UFC:n raskaan sarjan mestaruuskeskusteluun.

Derrick Lewis (vas.) tyrmäsi Curtis Blaydesin sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa UFC:n ottelussa.­

25.2. 13:28

Vapaaottelija Derrick Lewis, 36, on yksi UFC:n pahamaineisimmista tyrmäyskoneista, mutta hänen nousunsa lajin huipulle ei ollut helppo.

191-senttinen 119-kiloinen ottelija on tiputellut tietoa menneisyydestään harvoin. Vuosia sitten hän paljasti, että hänen isänsä oli väkivaltainen.

Vuonna 2018 hän avautui ESPN:lle lisää.

Ollessaan 19-vuotias hän riiteli toisen miehen kanssa. Lewisin mukaan toinen mies tarttui aseeseen ja kaksikko tappeli.

Lewis pidätettiin ja asetettiin ehdonalaiseen vankeusrangaistukseen. Koska hän ei pystynyt maksamaan tapaukseen liittyviä ”maksuja ja sakkoja”, seurasi uusi rangaistus. Lewis joutui vankilaan kolmeksi vuodeksi.

Vangitsemiseen katkesi jalkapalloura yliopistossa.

– Se on yksi syistä, miksi sisälläni on paljon vihaa. Olen vihainen, että asetin itseni siihen tilanteeseen. Olin 22-vuotias, toisen vuoden opiskelija. Fuksivuonnani olimme mestareita ja seuraavana kesänä jouduin telkien taakse, Lewis kertoi ESPN:lle vuonna 2018.

– Haluan vain jättää menneisyyden taakseni, koska suutun, kun ajattelen sitä. Mutta menneisyys on myös syy, minkä vuoksi olen päässyt näin pitkälle urallani. Se on rakennettu sisääni. Ajattelen lapsuuttani, kun ottelen.

Derrick Lewis (vas.) on kerännyt ammattilaisurallaan 20 tyrmäysvoittoa.­

Vankilasta päästyään Lewis elätti itseään rekkakuskina ja viihtyi ammatissa, kunnes hänen vanha ystävänsä houkutteli hänet jälleen urheilun pariin.

Lewis päätyi pienelle salille Houstonissa ja uusi ura lähti nousuun. Hän debytoi UFC:ssä vuonna 2014, neljä vuotta ammattilaisuransa alun jälkeen.

Vuonna 2018 hän herätti huomiota heittämällä voiton jälkeen shortsinsa yleisöön ottelun jälkeen, koska hänen ”pallinsa olivat kuumina”. Seuraavassa ottelussaan, UFC 230 -illassa, Lewis pääsi haastamaan raskaan sarjan mestaruudesta, mutta hävisi Daniel Cormierille.

– Vastustajani voisivat tehdä jotain muuta. He voisivat hankkia normaalin työn. Minä en voi sitä tehdä. Olen merkitty mies. En voi saada normaalia työtä. Joten minun pitää taistella saadakseni jotain, Lewis kommentoi ajatusmaailmaansa EPSN:lle kolme vuotta sitten.

Lewis nousi otsikoihin jälleen viikonloppuna, kun hän tyrmäsi Curtis Blaydesin. Raivoa nousi, kun Lewis löi Blaydesia vielä sen jälkeen, kun tämä oli menettänyt tajuntansa.

Lewis on voittanut 10 viimeisestä ottelustaan 7. Hän nousi tuoreella raskaan sarjan haastajalistalla toiseksi, muttei usko saavansa titteliottelua lähiaikoina, sillä supertähti Jon Jones on siirtymässä raskaimpaan painoluokkaan.

Raskaan sarjan seuraava titteliottelu Stipe MiocicFrancis Ngannou käydään UFC 260 -tapahtumassa maaliskuun 28. päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?