Derrick Lewis hakkasi tajutonta vastustajaa – näin hän selitti tekoaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Raskaan sarjan UFC-jätti hakkasi tajutonta vastustajaa – näin hän selitti raivoa herättänyttä tekoaan

Derrick Lewis vastasi kovaan arvosteluun.

Derrick Lewis (vas.) tyrmäsi Curtis Blaydesin Las Vegasin otteluillassa.­

21.2. 22:26

Raskaan sarjan vapaaottelija Derrick Lewis päihitti Curtis Blaydesin UFC-promootion otteluillassa Las Vegasissa lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä.

Yhdysvaltalainen Lewis oli kamppailussa alakynnessä, mutta kun hänen maanmiehensä Blaydes lähti yrittämään alasvientiä toisessa erässä, Lewis osui vastustajaansa kohokoukulla suoraan vastapalloon.

Blaydes menetti iskun voimasta tajuntansa ja putosi kanveesiin. Lewis seurasi kuitenkin perästä ja ehti lyödä Blaydesia vielä kahdesti kovaa päähän ennen kuin kehätuomari ehti keskeyttämään kamppailun.

Tyrmätyn Blaydesin taustajoukot suuttuivat Lewisin toiminnasta. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Lewis vakuutti kuitenkin, ettei hänellä ollut pahoja taka-ajatuksia.

– Minä en ole sellainen ottelija, joka voi lopettaa kamppailun kuin valokatkaisijaa napsauttamalla. Jotkut pystyvät siihen, minä en. Minä odotan sitä, että tuomari tulee vetämään minut pois vastustajan kimpusta, Lewis sanoi.

191-senttisen ja 119-kiloisen Lewisin mielestä hänen tapansa toimia on järkevä, sillä koskaan ei tiedä, toipuuko vastustaja vielä ottelukuntoon.

Tyrmäyksen jälkeen Lewis osoitti Blaydesia ja sanoi, että ”tämä on Herb Deanin (kehätuomari) syytä”. Lewisiltä kysyttiin johtuiko lausunto siitä, että Dean ei huomannut Blaydesin tökänneen Lewisiä silmään.

– Ei se siitä johtunut. Blayedsin valmentajat valittivat, että olin toiminut väärin [hakkaamalla tajutonta Blaydesia]. Minä vastasin, että syy ei ole minun, vaan Herb Deanin. Minä jatkan ottelemista siihen asti, että tuomari keskeyttää, Lewis sanoi.

Voitto oli Lewisin, 36, ammattilaisuran 25:s. Hän on kärsinyt seitsemän tappiota. Blaydesille, 30, tappio oli vasta uran kolmas.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?