Moottorikelkka­kilpailussa Oulussa kummallinen onnettomuus – alle jäänyt vietiin ambulanssilla: ”Kaasu hirtti kiinni” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Moottorikelkka­kilpailussa Oulussa kummallinen onnettomuus – alle jäänyt vietiin ambulanssilla: ”Kaasu hirtti kiinni”

Moottorikelkan alle jääneellä mekaanikolla ei ole hengenvaaraa.

Arkistokuva. Kuvan kelkka tai kelkkailija ei liity tapaukseen.­

20.2. 17:49

Moottorikelkkojen snowcrosskauden avauskilpailussa Oulussa sattui lauantaina iltapäivällä noin kello 15 erittäin vaarallinen ja harvinainen onnettomuus.

Suomen moottoriliiton edustajana, kilpailun valvojana Oulun snowcrosskisassa toimiva Ville Schroderus sanoo, ettei tapausta ole vielä ehditty käymään yksityiskohtaisesti läpi, mutta suurinpiirtein hän tietää onnettomuuden kulun.

– Kilpailualueelta poistumassa olleella hirtti kelkasta kaasu kiinni. Se sitten osui toiseen kelkkaan sekä yhteen mekaanikkoon.

Kyse oli junior-luokan kelkasta, joka osui seuraavaan kilpailuerään jonottaneeseen kelkkaan ja sitten mekaanikkoon, joka loukkaantui tilanteessa. Hengenvaaraa hänellä ei ole.

– En ole kuullut, mikä hänen tilanne on tarkalleen. Ambulanssilla hänet vietiin, ja sen verran näin, että tilanteeseen nähden oli ihan hyvissä voinneissa. En ole lääkäri, mutta kyse on varmaankin ruhjeista. Toki tällaisten vehkeiden ollessa kyseessä nekin pitää tutkia hyvin, Schroderus sanoo.

Tapaus on harvinainen. Schroderus kertoo, että niiden muutamien vuosien ajan, kun hän on kilpailuissa ollut mukana, ei hän ole vastaavaa nähnyt.

– En tosiaan tiedä yksityiskohtia, mutta kelkassa on hätäkatkaisin, jolla se varmaankin saatiin sitten pysähtymään. Mutta kun se ampaisee liikkeelle, ei se ihan välittömästi pysähdy, kommentoi Schroderus tilanteen päätöstä.

ISTV näyttää OuluZonen moottoriurheilukeskuksessa Arkalassa käytävän kilpailun finaalit suorana lähetyksenä.

Alun perin finaalien piti alkaa kello 16.30, mutta niiden alkua on siirretty onnettomuuden vuoksi. Tämän vuoksi ISTV:n lähetys jatkunee vähintään kello 19 asti.

Schroderus kertoi, että kilpailut viivästyivät turvallisuussyistä. Snowcrosskisassa on aina läsnä lääkäri ja ambulanssi, joten loukkaantuneen mekaanikon hoidon vuoksi sellaisten paikalle saamista täytyi odotella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?