Petra Olli joutui härskin väärennöksen uhriksi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Häikäilemätön huijari teki härskin somevedätyksen Petra Ollin nimissä – ”Please, auttakaa”

Painin maailmanmestarin nimissä luvattiin onnekkaimmille tuhat euroa rahaa. Härski huijaus paljastui nopeasti.

Petra Olli varoittaa ihmisiä sosiaalisessa mediassa leviävistä huijauksista.­

18.2. 20:00

Painin maailmanmestarin Petra Ollin kiireinen päivä sai torstaina ikävän käänteen.

Olli, 25, oli juuri lopettamassa nimeään kantavan tyttöpainijoukkueen päivän toisen harjoituksen vetämistä Kuortaneen urheiluopistolla, kun entinen maajoukkuekaveri Tiina Ylinen tuli kertomaan Ollille, että tämän facebook-tili on hakkeroitu.

Olli kerääntyi selvittämään asiaa kahdeksan valmennettavansa ja Kuortaneen olympiavalmentajan Ville Pasasen avulla. Lopulta selvisi, että Ollin omaa facebook-tiliä ei ollut hakkeroitu, vaan joku huijari oli perustanut Ollin nimissä täysin identtisen tilin.

Olli kirjoitti asiasta Facebookissa.

– ILMIANTAKAA FEIKKIPROFIILI. Täysin kopioitu, lähettelee kaveripyyntöjä ja viestejä. Pyytää osallistumaan kilpailuun ja kalastellan pankkitietoja. EN KOSKAAN LÄHETÄ TÄLLAISIA VIESTEJÄ. Please, auttakaa ja käykää ilmiantamssa. Kiitos

Ainoa ero Ollin virallisen tilin postauksiin oli, että heti ensimmäisessä postauksessa luvattiin ”viidelletoista onnekkaalle 1 000 euroa”. Rahat saadakseen olisi pitänyt rekisteröityä postauksessa annetun linkin kautta ja antaa luottokorttitiedot.

Kyseessä oli tietysti härski huijausyritys, minkä jo postauksen erittäin huono suomen kieli paljasti. Silti ainakin pari ihmistä oli ilmeisesti mennyt retkuun.

Ilta-Sanomat oli paikalla Kuortaneen urheiluopistolla tutustumassa Petra Junior Teamin toimintaan, kun huijaus tuli ilmi. Olli suhtautui tapaukseen eteläpohjalaisella tyyneydellä, mutta lähetti ihmisille varoituksen nimissään leviävästä huijauksesta.

Petra Olli veti torstaina Petra Junior Teamille kahdet harjoitukset ja kävi niiden välissä Seinäjoella antamassa näytön myynti- ja markkinointiopintoihinsa liittyen. Ilta päättyi turhaan harmitukseen.­

– Näitähän tapahtuu, että julkisuudesta tuttujen ihmisten nimissä kalastellaan tietoja. Tämä tuntuu valitettavasti olevan nykypäivää. Tämä on taas varoittava esimerkki sosiaalisen median vaaroista. Älkää hyvät ihmiset uskoko näihin. Kukaan ei koskaan pyydä kenenkään luottokortin tai pankkitilin tietoja tai salasanoja, Olli painotti.

– Mutta pieni paniikki tässä iskee, että millä sivuilla olen käynyt ja onko joku saanut salasanani haltuunsa. Eihän tässä uskalla kohta mennä verkkopankkiin puhelimella, hän harmitteli.

Tyypilliseen tapaansa Olli löysi tapauksesta kuitenkin myös jotain hyvää.

– Tässä tuli päivän päätteeksi tytöillekin esimerkin kautta pieni opetus sosiaalisen median vaaroista. Toisaalta, nämä ovat kyllä niin fiksuja tyttöjä, että taitavat tietää nämä asiat minua paremmin, Olli hymähti.

– Mutta kyllä ärsyttää tällainen turhanpäiväinen harmi!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?