Kiira Korpi palaa kotikaupungin jäälle sadun Lumikuningattarena – mukana myös ”Mörkö” Anttila

H. C. Andersenin teokseen perustuva ensi-ilta nähdään ensi vuoden tammikuussa upouudella Uros-areenalla.

Entiset taitoluistelutähdet Kiira Korpi ja Laura Lepistö pääsevät korkkaamaan tulevan jättiareenan jään yleisön edessä tammikuussa 2022.

H. C. Andersenin rakastettu Lumikuningatar-tarina tuodaan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa. Taitoluistelun ja jääkiekon suomalaistähtiä vilisevä show nähdään upouudella Uros Live -areenalla ensi vuoden tammikuussa.

Tampere-talon tiedotteen mukaan kaikkien aikojen suurimman kotimaisen jäätuotannossa pääroolia esittää ex-taitoluistelija Kiira Korpi, Muita taitoluistelutähtiä ovat Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.

Jääkiekkoilijoista koko perheen jääshow´ssa ovat mukana Niklas Hagman, Marko Anttila, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo.

Luvassa on uusi sovitus klassikkotarinasta. Sävellyksestä vastaa Suomen kansainvälisesti menestynein ooppera-, elokuva- ja balettisäveltäjä Tuomas Kantelinen.

– Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella yhdessä upeiden luistelulegendojen ja ystävieni kanssa, Kiira Korpi kertoo tiedotteessa.

– Odotan Lumikuningatar jääshow’lta huikeita tunne-elämyksiä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen voimaannuttavaa vaikutusta, jonka toivottavasti tulevat sydämessään tuntemaan sekä katsojat että esiintyjät ja muu upea tuotanto.

Kiira Korpi odottaa innolla yhteistyötä entisten luistelijakavereidensa kanssa.

Esitystä odottaa innolla myös Jokereiden KHL-joukkueen kapteeni, lempääläläislähtöinen Marko Anttila.

– On hienoa, että pääsemme rakentamaan kaikkien suomalaisten intoa yhteiseen jäälajien harrastamiseen ja kertomaan tärkeää tarinaa kaverin auttamisesta. On todella kiinnostava kokemus vetää rooliasut ylle ja luistella näyttävässä valaisussa taitoluistelijoiden kanssa, Anttila sanoo.

Suurtuotannon käsikirjoittaja ja konseptoija on kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan mm. Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista. Sama tausta on show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimivalla Mikki Kuntulla. Ohjauksesta vastaa Reija Wäre, pukusuunnittelusta Erika Turunen ja joukkokohtausten jääkoreografiasta Anu Oksanen.

– Suomella on hankkeen tuottamisessa vahva uskottavuus ja mahdollisuus tehdä suurta poikkeuksellisen jääurheiluosaamisensa sekä esittävän taiteen huippujensa ansiosta. Alusta asti tavoitteenamme on ollut toteuttaa kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji, Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas sanoo tiedotteessa.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteenina tunnettu Jenni Hiirikoski on Tampereen Ilveksen kasvatti.

Hankkeen taiteellisena johtajana toimiva säveltäjä Kantelinen kertoo haltioituneensa suomalaisen taiteen ja jääurheilun ykkösketjusta.

– Lumikuningatar-tarina luo lohtua tähän suuren yksinäisyyden aikaan. Kuinka tärkeää onkaan vaalia ystävyyttä ja pitää huolta kaverista. Tarina muistuttaa siitä, että meissä jokaisessa piilee kyky täydelliseen hyvään. Luvassa on mitä kauneimpia melodioita, hurjaa taikaseikkailua, vaaran ja kylmyyden äänimaisemaa sekä räjähtävää nykybeattia, Kantelinen kuvaa.

Uros Live -areena avaa ovensa loppuvuodesta. Keväällä 2022 areenan on määrä isännöidä jääkiekon MM-kisoja. Lumikuningatar esitetään kolmena perättäisenä päivänä 1.–3. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?