Juha Ahokas tuli viisikymppisenä isäksi, Kotimaa-lehti kertoo – työskentelee seurakunnan suntiona - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kotimaa: Painilegenda Juha ”Nalle” Ahokas, 51, tuli viisikymppisenä isäksi – työskentelee seurakunnan suntiona

Painin 30-kertainen Suomen mestari ja arvokisamitalisti Juha Ahokas kertoo Kotimaa-lehden harvinaisessa haastattelussa tulleensa viisikymppisenä isäksi.

Julkisuudessa harvakseltaan esiintynyt painilegenda Juha Ahokas vuonna 2014.­

27.1. 15:03

Entinen raskaan sarjan huippupainija Juha Ahokas, 51, kertoi viime viikolla ilmestyneessä Kotimaa-lehden harvinaisessa haastattelussa elämästään Tampereella. Hän työskentelee Messukylän seurakunnan suntiona ja elää viisilapsisessa uusioperheessä.

Kotimaa-lehden artikkelissa kerrotaan, että Ahokkaan ensimmäinen oma lapsi, poika, on nyt vajaan vuoden ikäinen. Isäksi tuleminen varttuneemmalla iällä oli Ahokkaalle yllätys. Hän oli nykyisen työpaikan tutustumistilaisuudessa todennut, ettei hänellä ole lapsia eikä tule.

30-kertainen Suomen mestari Juha Ahokas (oik.) voitti Hannu Kulmalan SM-paineissa 2007.­

– Joku totesi sitten siinä vieressä, että ”äläs sano”. Näin vanha elämänviisaus piti taas paikkansa. Koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, Ahokas kertoo lehdessä.

Nurmolaislähtöinen Juha Ahokas lopetti mittavan urheilu-uransa 38-vuotiaana pahan selkävamman vuoksi. Hän on toiminut Rami Hietaniemen valmentajana.

Atlantan olympialaisista 1996 jäi käteen 14. sija. Barcelonassa 1992 hän ylsi seitsemänneksi.­

Raskaassa sarjassa kilpaillut Ahokas kuuluu lajin suuriin nimiin Suomessa. Hän voitti kreikkalais-roomalaisessa painissa ja vapaapainissa yhteensä 30 Suomen mestaruutta.

EM-kisoissa hän saavutti kultaa, kaksi hopeaa ja pronssin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?