Suomalaisen asiantuntijan koruton arvio Conor McGregorista: ”Vähän tulee lellikkipentu mieleen” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaisen asiantuntijan koruton arvio Conor McGregorista: ”Vähän tulee lellikkipentu mieleen”

Aleksi Nurminen uskoo Conor McGregorin yrittävän vielä kerran vapaaottelun huipulle.

Conor McGregor jäi Dustin Poirierin nyrkkien alle.­

24.1. 8:35

Onko Conor McGregorin aika vapaaottelun huipulla ohi?

Sitä moni UFC-fani pohtii tällä hetkellä. McGregor, 32, kärsi sunnuntaiaamuna Arabiemiraateissa uransa ensimmäisen tyrmäystappion. Dustin Poirier takoi McGregorin keskeytyskuntoon toisessa erässä.

Viaplaylle ottelua kommentoinut vapaaottelija Aleksi Nurminen on aina ollut McGregorin ihailija. Hän myöntää kuitenkin suoraan suosikkinsa heikkouksien paljastuneen.

– McGregor päästi Poirierin lähietäisyydelle, joka on Conorin heikkous, Nurminen toteaa.

– Tuo on se tyyli, jolla Conorin voi voittaa. Poirier otteli samoin kuin Nate Diaz aikoinaan. Silloin ajateltiin, että siihen eivät muut pysty, mutta nyt McGregor on ikään kuin paljastettu.

Taktisen heikkouden lisäksi Nurminen näki huolestuttavia merkkejä McGregorin psyykeessä. Aikaisemmin koskematon supertähti näyttää olevan pulassa, kun hän jää ottelussa alakynteen.

– Häneltä pikkaisen puuttuu taistelutahtoa. Hänestä tulee vähän lellikkipentu mieleen. Sydäntä puuttuu.

Mitä seuraavaksi?

McGregorin on huhuttu haaveilevan jälleen nyrkkeilykehään siirtymisestä. Ottelusta Manny Pacquiaoa vastaan voisi tulla lähes yhtä rahakas kuin McGregorin ja Floyd Mayweatherin kohtaamisesta 2017.

McGregorin tappio saattoi tosin viedä tältä kamppailulta hohtoa. Pacquioan iskut ovat vielä monin verroin Poirierin sarjoja vaarallisempia.

Nurminen näkisi McGregorin yrittävän mieluummin vielä kerran vapaaotteluhäkissä huipulle.

– Se vaatisi ehdottomasti revanssin Poirierista, Nurminen tuumii.

– Veikkaan, että hänellä on nyt katse tiukasti vapaaottelussa. Vaikka Conor tykkää rahasta, hänelle on myös tärkeää hänen urheilullinen perintönsä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?