Times: Japanin hallitus on päättänyt perua Tokion olympialaiset - Urheilu - Ilta-Sanomat

Times: Japanin hallitus on päättänyt perua Tokion olympialaiset

Asiasta on kertonut lehdelle korkea-arvoinen hallituslähde.

Tokion olympialaisten maskotin Miraitowan oli määrä päästä alunperin töihin jo viime kesänä, mutta koronaepidemian vuoksi kisoja siirrettiin vuodella.­

22.1. 5:11

Times-lehden tietojen mukaan Japanin hallitus on pohtinut Tokion kesäolympialaisten kohtaloa ja tullut siihen loppupäätelmään, että kisat pitää perua koronavirustilanteen takia. Asiasta on kertonut lehdelle korkea-arvoinen hallituslähde.

Lähteen mukaan tavoitteena on nyt löytää keino kertoa kisojen peruuttamisesta ilman kasvojen menettämistä ja tavalla, joka mahdollistaa, että Tokio voisi isännöidä kisoja myöhemmin.

– Kukaan ei halua olla ensimmäinen, joka sen sanoo, mutta konsensus on se, että se (kisojen järjestäminen) on liian vaikeata, lähde sanoo.

Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää viime vuonna, mutta kisat siirrettiin kuluvan vuoden kesään koronaviruspandemian takia.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vakuutti eilen kisojen toteutuvan. Hän sanoi, ettei ”mitään B-suunnitelmaa” ole olemassa.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään syytä uskoa, etteivätkö Tokion olympialaiset alkaisi 23. heinäkuuta. Siksi mitään B-suunnitelmaa ei ole, ja olemme täysin sitoutuneita tekemään kisoista turvalliset ja menestykselliset, Bach julisti Kyodo-uutistoimistolle.

Japanissa tuki kisoille on näyttänyt horjuvan, sillä hiljattain tehdyssä kyselyssä noin 80 prosenttia vastaajista halusi kisat joko uudelleen siirrettäväksi tai peruttavaksi kokonaan.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?