New York Metsin toimitusjohtaja lähetti rivoja kuvia itsestään naiselle - Urheilu - Ilta-Sanomat

Vaikutusvaltainen mies lähetti hävyttömiä kuvia naiselle – pelko ihmisten reaktiosta sai naisen vaikenemaan vuosiksi

Huippuseuran toimitusjohtaja lähetti kuvia sukuelimestään naistoimittajalle Yhdysvalloissa. New York Metsin pomo sai seuraavana päivänä potkut.

ESPN paljasti toimitusjohtaja Jared Porterin lähettämät törkykuvat.­

19.1. 13:02 | Päivitetty 19.1. 15:31

Amerikkalainen urheilumedia ESPN paljasti maanantaina, että baseballseura New York Metsin toimitusjohtaja Jared Porter lähetti aiemmin urallaan useita seksuaalisesti suorasukaisia viestejä naistoimittajalle.

ESPN:n mukaan Porter lähetti naiselle ensin kuvia pullottavista housuistaan. Myöhemmin, kun vastausta ei kuulunut, Porter lähetti perään muun muassa kuvan paljaasta peniksestään.

41-vuotias Porter nimitettiin Metsin toimitusjohtajaksi kuukausi sitten. Kutsumaton viestittely tapahtui vuonna 2016, kun Porter toimi toisen Major League Baseballin seuran Chicago Cubsin johtoportaassa. Hän oli pelaajatarkkailun johtaja.

ESPN:n mukaan viestittely alkoi vuonna 2016 Porterin ja naisen nopean kohtaamisen jälkeen. He keskustelivat lyhyesti satuttuaan samaan hissiin. Kun baseballpomo otti toimittajaan myöhemmin samana päivänä yhteyttä ja pyysi tapaamaan, oletti urheilutoimittaja miehen haluavan puhua hänen kanssaan urheiluasioista.

Kaikkiaan Porter lähetti yli 60 erilaista viestiä naiselle. Viestittely alkoi sillä, että Porter kehui naisen ulkonäköä ja pyysi tätä tapaamaan häntä eri kaupungeissa.

Myöhemmin Porter ihmetteli, miksei hän saanut viesteihinsä vastauksia. Tässä vaiheessa hän lähetti ensimmäistä kertaa kuvan pullotuksesta housuissaan.

Vaikka vastausta ei taaskaan kuulunut, jatkoi Porter viestittelyään. Myöhemmin hän kutsui naisen hotellille Los Angelesissa ja lähetti perään 17 erilaista kuvaa. Suurin osa oli hotellikuvia, mutta mukana oli myös peniskuvia.

ESPN kertoo saaneensa viestit haltuunsa jo 2017. Kuvatulvan uhriksi joutunut nainen antoi tuolloin haastattelun, mutta lopulta hän pyysi olemaan julkaisematta uutista. Hän pelkäsi uransa puolesta.

Artikkelissa nimeämätön nainen on sittemmin lopettanut toimittajauransa ja vaihtanut alaa. Hän puhuu ESPN:lle nimettömänä, koska hän pelkää seuraamuksia omassa kotimaassaan.

– Minulle tärkeintä on, etten halua tämän tapahtuvan enää kellekään muulle. Hän on minua selvästi vaikutusvaltaisemmassa asemassa. Haluan estää tämän tapahtumisen uudelleen, nainen kertoo ESPN:lle.

– Tiedän, että Amerikassa toimii vahva naisasialiike. Mutta minun kotimaassani asiat ovat vielä aivan toisin. Jos naisen nimi sotketaan minkäänlaiseen seksiskandaaliin niin hänen maineensa tuhotaan täysin. Nainen on se, joka saa syyt niskoilleen. Minä en halua käydä läpi tuollaista syyllistämisprosessia taas kerran. En halua, että ihmiset syyttävät tästä minua.

Raportin mukaan Porter pyysi naiselta kuvia anteeksi heti niiden lähettämisen jälkeen.

– En koskaan saanut häneltä sitä käsitystä, että hän olisi ollut oikeasti pahoillaan teostaan, nainen kuitenkin sanoi ESPN:lle.

Kun ESPN tavoitti miehen ennen aikomustaan julkaista juttu, sanoi hän, etteivät roisimmat kuvat olleet hänestä, vaan ”vitsinä lähetettyjä kuvapankkikuvia”.

Myöhemmin hän päätti, ettei halua kommentoida tapausta.

Porterin käytös ei ollut Metsin tiedossa ennen ESPN:n uutisointia. Muutamaa tuntia uutisen julkitulon jälkeen seuran omistaja Steve Cohen kertoi Twitterissä, että Porter on irtisanottu tehtävistään.

– Olemme antaneet potkut Jared Porterille tänään. Kun tulin seuraan, puhuin kunniallisuuden merkityksestä, ja tarkoitin sitä. Tällaista käytöstä ei tule suvaita, Cohen twiittasi.

Porter oli omistaja Cohenin ensimmäisiä palkkauksia. Miljardööriliikemies osti Metsin viime marraskuussa ja aloitti mittavan jälleenrakennustyön organisaatiossa.

Artikkelia on päivitetty klo 15.31 tiedolla, että Porter on saanut potkut.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?