Petra Olli julkaisi törkypalautteen Instagramissa, ja pian urheilijakollegat reagoivat: ”Ala lesbo urheilee oikeata urheilua” - Urheilu - Ilta-Sanomat

”Ala lesbo urheilee oikeata urheilua” – Petra Olli julkaisi saamansa törkypalautteen Instagramissa, ja pian urheilijakollegat reagoivat

Petra Olli kertoo saaneensa muilta urheilijoilta rohkaisevaa palautetta sen jälkeen, kun hän julkaisi saamansa törkykirjeen.

Petra Olli kantaa huolta etenkin nuorten urheilijoiden kokemista ulkonäköpaineista.­

6.12.2020 17:57

Petra Olli on viime aikoina ottanut aktiivisesti ja rohkeasti kantaa sosiaalisessa mediassa tapahtuvaan ulkonäköarvosteluun, jota etenkin naisurheilijat saavat osakseen.

Olli jakoi marraskuun lopulla Instagram-sivullaan kuvan alatyylistä palautetta sisältäneestä fanikirjeestään, jonka oli saanut uransa aikana.

– Ala lesbo urheilee oikeata urheilua, jossa ei hajut vaikuta. Normaali nainen ei paini, kuului Ollin julkaisema viesti.

”Haisunäätä” Petra Ollille osoitettu kirje kehottaa muun muassa olemaan peseytymättä ja istumaan seuraavan vastustajan kasvoille voiton takaamiseksi.

Olli kertoo saaneensa julkaisustaan runsaasti yhteydenottoja.

Etenkin urheilijapiireissä vastaavanlaiset törkypalautteet koettiin tutuiksi.

– Halusin herättää keskustelua aiheen tiimoilta, koska nykymaailmassa on niin helppoa olla anonyyminä todella ilkeä.

– Sain kirjeeseen liittyen paljon palautetta, ja monet eri lajien urheilijat pistivät viestiä. Aihe ja vastaavanlaiset kirjeet ovat varmasti monelle todella valitettavan arkipäivää.

Menestyksekkään painiuransa vuoden alussa päättänyt Petra Olli kokee, että hänen on helpompi puhua asioista uran jälkeen kuin sen aikana.­

Olli myös muistuttaa, että kenenkään ei pitäisi hyväksyä minkäänlaista ulkonäköön tai sukupuoleen liittyvää arvostelua.

– Nämä ovat todella herkkiä asioita ja voivat olla turmiollisia etenkin herkässä vaiheessa oleville urheilijoille. Vaikka viestejä ei ole pakko lukea, kaikkea ei kuitenkaan pysty suodattamaan.

Ollin mukaan julkaisun kaltaisiin asioihin on nyt uran jälkeen helpompi tarttua.

– Olen tullut rohkeammaksi ottamaan kantaa asioihin, joihin minulla on kosketuspintaa. Tuntuu tietyllä tavalla helpommalta keskustella eri aiheista, kun enää päällä ei ole sitä urheilijan muottia.

– Etenkin nuoriin urheilijoihin liittyvät asiat ovat sydäntäni lähellä, sillä ei niistä ajoista itsellänikään niin kauaa ole, Olli kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?