Puolustusvoimain ex-komentajan yllättävä aluevaltaus – Jarmo Lindbergistä urheilupomo - Urheilu - Ilta-Sanomat

Puolustusvoimain ex-komentajan yllättävä aluevaltaus – entisestä hävittäjälentäjästä Jarmo Lindbergistä tulee pyöräilypomo

Kenraali (evp) Jarmo Lindbergistä on tulossa Suomen Pyöräily ry:n puheenjohtaja.

Jarmo Lindbergistä on tulossa Suomen Pyöräily ry:n uusi puheenjohtaja.­

25.11.2020 16:50

Pyöräilyn kilpailutoimintaa maassamme hallinnoiva Suomen Pyöräily ry. pitää syyskokouksensa lauantaina. Kokous viedään läpi virtuaalisesti koronapandemian takia. Kokous on merkittävä, koska siinä valitaan liitolle uusi puheenjohtaja ja hallitus neljäksi vuodeksi.

Liittoa on johtanut vuodesta 2016 Harri Koponen, joka muistetaan muun muassa Soneran toimitusjohtajan pestistä vuosilta 2001–03. Koponen ei ole jatkamassa pyöräilyväen keulakuvana, sillä puheenjohtajan ja hallituksen kokoonpanoa valmistellut seuratyöryhmä esittää tehtävään uutta kasvoa.

Kyse on yllätysnimestä. Puheenjohtajaksi ehdotetaan entistä puolustusvoimain komentajaa Jarmo Lindbergiä. Hänet tunnetaan innokkaana maantiepyöräilijänä, mutta urheilun järjestötoiminnassa hän ei ole ollut aktiivisesti esillä. Lindberg on entinen hävittäjälentäjä, ja hän nousi puolustusvoimain komentajaksi ilmavoimien komentajan tehtävästä.

Lindbergin nimi oli esillä Suomen Pyöräilyn puheenjohtajakaavailuissa jo viitisen vuotta sitten, mutta silloin asia ei edennyt. Vuonna 2019 eläköitynyt kenraali (evp) on 61-vuotias. Toimiessaan puolustusvoimain komentajana vuosina 2014–19 Lindberg tviittasi ahkerasti pyörälenkeistään ja postasi usein kuvia aamuisen Helsingin rannoilta.

Puolustusvoimain komentajalla oli tapana tehdä työmatkat pyörällä. Kuva aamuisesta Helsingistä tammikuussa 2017.­

Eläkkeelle jäätyään Lindberg siirtyi yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin palkkalistoille konsultoimaan yhtiötä Suomen hävittäjähankinnoissa. Asiasta nousseen kohun jälkeen puolustusministeri Antti Kaikkonen ilmoitti, että konsultit eivät enää osallistu hävittäjähankintoja käsitteleviin kokouksiin. Tämän jälkeen Lockheed Martin sanoi irti konsulttisopimuksensa Lindbergin perustaman yrityksen (Suomalainen kenraalikonsultointi Oy) kanssa.

Suomen Pyöräilyn hallituksen uusiksi jäseniksi ehdotetaan Hans Ediniä, Hannu Airilaa ja Tatu Koistista. Vanhoista jäsenistä jatkokautta esitetään Katariina Laakkoselle, Harri Syrjälle, Tommi Eklundille ja Jorma Paakkarille.

Tällä viikolla suomalainen maantiepyöräily sai iloisia uutisia, kun virolainen ammattilaistalli Estonian Ampler Development Team ilmoitti pestanneensa Antti-Jussi Juntusen ja Ukko Peltosen riveihinsä kaudeksi 2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?