”Naispuolinen Habib” järjesti verilöylyn vapaaottelukehässä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kuvat ei herkille: ”Naispuolinen Habib” järjesti verilöylyn vapaaottelukehässä – haluaa kohdata kaikkien aikojen parhaan

Kayla Harrison teki rumaa jälkeä vapaaotteluhäkissä.

Kayla Harrison voitti judon olympiakultaa Riossa 2016. Sitten hän siirtyi vapaaotteluun.­

21.11. 21:14

Vapaaottelija Kayla Harrison hakkasi vastustajansa Courtney Kingin veriseksi naisten organisaation Invicta FC:n höyhensarjan ottelussa Yhdysvalloissa.

Huom. artikkeli sisältää kuvamateriaalia, joka ei sovellu herkille.

Harrison vei vastustajansa mattoon ja löi kyynärpäällään verta vuotavan vekin Kingin silmien väliin ensimmäisessä erässä.

Tuomari keskeytti ottelun kuitenkin vasta toisessa erässä, kun Harrison oli jatkanut dominointiaan ja Kingin otsa oli auennut uudelleen. Voitto merkittiin teknisellä tyrmäyksellä.

Invicta FC julkaisi ottelusta koruttoman kuvan, jossa Harrison nuijii vastustajaansa.

UFC Fight Passin julkaisemalla videolla näkee, miten ottelun voittajakin oli tahrautunut vereen tuomarin väliintulon jälkeen.

ESPN:n toimittaja Ariel Helwani julkaisi puolestaan rajun ruutukaappauksen Kingin kasvoista.

Ottelu oli Harrisonin debyytti höyhensarjassa, jota varten hän on tiputtanut painoaan.

– Rakastan otella täällä. Naiset ovat pahiksia. Olipa hieno otteluilta, Harrison kommentoi järjestäjän mukaan ja hehkutti ”asetta”, jolla voitti ottelunsa:

– Kyynärpäät muuttivat elämääni. Lempo soikoon, mitä minulta on puuttunut. Kyynärpäät ovat mahtavia.

Harrison, 30, on kaksinkertainen judon olympiavoittaja. Kultaa tuli Lontoosta 2012 ja Riosta 2016 78-kiloisissa, mistä painonpudotus vapaaottelun 66-kiloiseen höyhensarjaan on ollut kova.

Yhdysvaltalainen aloitti vapaaottelun vuonna 2016 ja on voittanut kaikki kahdeksan matsiaan. Harrison ottelee Invicta FC:ssä lyhyellä sopimuksella, koska hänen edustamansa PFL-promootio on koronatauolla.

Harrison on jo saanut lempinimen ”naispuolinen Habib” kunnianosoituksena UFC-suuruus Habib Nurmagomedoville. Vapaaottelufanit toivovat, että Harrison voisi saada mahdollisuutensa myös UFC-organisaatiossa, kaikkien aikojen parasta naisottelijaa Amanda Nunesia, 32, vastaan.

– Amanda on kaikkien aikojen paras. Olen aloittelija, mutta häntä minä jahtaan. Hän tietää sen. Minun tavoitteeni on olla kaikkien aikojen paras, Harrison sanoi ennen Kingin kohtaamistaan MMA Junkie -sivustolle.

– En koskaan kieltäydy mahdollisuudesta otella Amandaa vastaan. Rakastan häntä, hän on upea. Hyvä ihminen ja loistava taistelija. Jos saisin otella häntä vastaan, tekisin niin kunnioittaen ja ylpeydellä, Harrison lisäsi.

Nunesin on määrä otella seuraavaksi alkuvuodesta 2021 Megan Andersonia vastaan UFC:ssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?