Olympiavoittaja Ruben Limardon sponsorit katosivat – kerää nyt rahaa toimimalla pyörälähettinä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Olympiavoittajan sponsorit katosivat – kerää nyt rahaa toimimalla ruokalähettinä: ”Minun täytyy elättää perheeni”

Puolassa asuva venezuelalainen miekkailija Ruben Limardo painaa pitkää päivää elättääkseen perheensä koronan keskellä.

Aamupäivän treenisession jälkeen miekkailija Ruben Limardo hyppää pyörän selkään ja ryhtyy toimittamaan ruoka-annoksia eri puolille Lodzin kaupunkia.­

20.11. 18:23

Vain kaksi venezuelalaista urheilijaa on kyennyt nousemaan olympiakisoissa korkeimmalle korokkeelle. Ensimmäinen oli nyrkkeilijä Francisco Rodriguez, joka voitti sarjan alle 48 kg vuoden 1968 olympiakisoissa Méxicossa.

Toinen Venezuelassa juhlittu sankari on miekkailija Ruben Limardo, joka voitti kalpamiekkailun Lontoon olympiakisoissa 2012. Toki Limardoa voi pitää puoliksi puolalaisena, sillä 35-vuotias miekkailija muutti jo teini-ikäisenä Puolaan pystyäkseen harjoittelemaan laadukkaassa ympäristössä.

Limardo asuu edelleen Puolassa, tarkemmin Lodzin kaupungissa. Hänellä on vaimo ja kaksi lasta, eikä urheilu ole enää kaikki kaikessa. Limardo ei ole kuitenkaan hylännyt unelmaa Tokion olympiakisoista. Sen toteutuminen vaatii työntekoa miekkailuhallilla, mutta myös Lodzin kaduilla.

– Koska nyt ei järjestetä kilpailuja, ei ole myöskään sponsorituloja, mutta minun täytyy hankkia tuloja elättääkseni perheeni, Limardo sanoo abcnews.com-sivustolla.

Limardo harjoittelee aamupäivisin, mutta ei pääse sen jälkeen lepäämään, vaan hyppää pyörän selkään kuljettamaan ruokatilauksia.

– En halua jättää urheilua, koska minulla on yhä unelmani, Limardo perustelee ruokalähettinä toimimista.

Lontoon olympiakisoissa hänen unelmansa toteutui, mutta neljä vuotta myöhemmin Riossa suoritukset eivät riittäneet mitalisijoihin. Ensi kesänä hän haluaa tuoda uudelleen iloa Venezuelan kansalle, joka on kärsinyt viime aikoina koronan lisäksi taloudellisesta lamasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?