Oleksii Novikov voitti Maailman vahvin mies -kisan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kuva: Näin tanko taipuu 537 kilon nostossa – ”pienikokoinen” ukrainalainen teki ME-tuloksen ja voitti Maailman vahvin mies -kisan

Oleksii Novikov voitti Maailman vahvin mies -tittelin Floridassa.

Ukrainalainen Oleksii Novikov on maailman vahvin mies.­

16.11.2020 12:39

Oleksii Novikov, 24, on maailman vahvin mies vuosimallia 2020. Ukrainalainen voimanpesä on kilpailun nuorin voittaja 36 vuoteen.

Floridassa käyty kilpailu kesti neljä päivää ja sisälsi useita toinen toistaan raastavampia lajeja. Näihin kuuluivat esimerkiksi tynnyrin heitto ja kahden moottoripyörän kantaminen niskassa.

Novikovin vakuuttavin suoritus nähtiin kuitenkin finaalin viimeisessä lajissa. Hän nosti puolittaisessa maastavedossa (46 cm liikerata) häkellyttävät 537,5 kiloa. Maailmanennätyslukemat takasivat Novikoville kilpailun voiton.

Maastavetosuoritus ei jännittänyt.

– Kun kävelin paikalle, ajattelin, että ei se ole painava. Ei ongelmaa, Novikov kertoi USA TODAY -lehdelle.

Nuorelle ukrainalaiselle kilpailu oli vasta uran toinen. Hän oli myös yksi tämän vuoden pienimmistä osallistujista – kooltaan 185 senttiä ja 135 kiloa.

Kilpailun kakkoseksi sijoittui britti Tom Stoltman ja kolmanneksi kanadalainen JF Caron.

Novikovia ja hänen kilpakumppaneitaan avitti viime vuoden kärkikolmikon poissaolo. Islantilainen Hafthor ”The Mountain” Björnsson ilmoitti kesällä jättävänsä kilpailun väliin, sillä hän treenasi nyrkkeilyotteluun toista voimamiestä, Eddie Hallia vastaan.

Yksikään suomalainen ei osallistunut kilpailuun vuonna 2020. Jouko Ahola voitti Maailman vahvin mies -tittelin vuosina 1997 ja 1999. Janne Virtanen oli paras vuonna 2000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?