Rudy Kabdul julkaisi ällistyttäviä videoita – kesyttää hirmuisia rautoja ja murskaa maailmanennätyksiä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Maailman vahvin 71-vuotias julkaisi ällistyttäviä videoita ennätysmurskajaisistaan

Rudy Kabdul on väkivahva seitsemänkymppinen.

Rudy Kabdul on maailman vahvin 71-vuotias.­

13.11. 8:17

Yhdysvaltalainen Rudy Kadbul, 71, vaikuttaa ensi alkuun tuiki tavalliselta ikäiseltään herrasmieheltä.

Hän päivittää Instagram-tililleen kuvia ystävistään, herkullisista ruoka-annoksistaan ja lapsenlapsistaan. Monet kuvista ovat perinteisiä, läheltä yläviistosta otettuja selfieitä.

Kabdulilla on kuitenkin harrastus: hän nostelee puntteja. Oikeastaan hän on siinä parempi kuin yksikään toinen ikätoverinsa koko maapallolla.

Kabdul julkaisi alkuviikosta kolme videota sisältävän Instagram-päivityksen, joka oli kuvattu Pohjois-Amerikan voimanostoliiton avoimissa mestaruuskisoissa San Diegossa.

Hän kertoo tehneensä dopingtestatussa kilpailussa 71-vuotiaiden uuden Kansainvälisen Voimanostoliiton (IPL) maailmanennätykset sekä takakyykyssä (195 kiloa), penkkipunnerruksessa (137 kiloa) että maastavedossa (235 kiloa).

Yhteistulokseksi tuli näin täysin poskettomat 567 kiloa.

Kabdul osallistui mestaruuskisoihin 110 kilon sarjassa, mutta hän painoi punnitushetkellä vain 101 kiloa.

Kabdulin nostovideoissa on huomionarvoista myös miehen ikäisekseen poikkeuksellisen vakuuttava liikkuvuus ja räjähtävyys: hän pääsee syvään kyykkyyn vaivattoman näköisesti ja nousee sieltä salamannopeasti.

Portlandissa kuntosalia pyörittävä mies aloitti voimanoston vasta 55-vuotiaana, ja hänen tuloksensa ovat olleet nousujohteisia iän karttumisesta huolimatta.

Kabdul on rikkonut vuosien varrella pitkälti yli 20 Amerikan- ja maailmanennätystä kolmessa eri painoluokassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?