Ampumaurheiluliiton palkitsema nuorten valmentaja piti pimeää asepajaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Ampumaurheiluliiton palkitsema nuorten valmentaja piti pimeää asepajaa

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin ampuma-aserikoksesta.

Tapausta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.­

10.11. 18:24

Aktiivinen kilpa-ampuja, kouluttaja ja nuorten valmentaja on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuntuvaan 60 päiväsakon rangaistukseen ampuma-aserikoksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Tuomittu, noin 50-vuotias mies, harjoitti ampuma-aselain vastaisesti aseiden ja aseen osien korjaamista ja muuttamista yrityksensä tiloissa. Toiminta olisi vaatinut poliisihallituksen luvan.

Poliisi takavarikoi yrityksen tiloista kahdeksan muille henkilöille kuulunutta asetta. Lisäksi miehen hallussa oli 14:n eri aseen osia.

Löydetyt aseet on siirretty omistajiensa kotipaikkakunnan poliisille, joka harkitsee mahdollisia aselupien peruuttamisia. Aseiden osat tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Mies ei säilyttänyt kaikkia luvatta hallussaan olleita aseita murtoturvallisessa ja lukitussa turvakaapissa tai muussa turvallisessa paikassa. Oikeuden mukaan ainakin yksi pienoispistooli oli yrityksessä sijaitsevan asehuoneen lattialla.

Asekaapista poliisi löysi muun muassa Valmet-haulikon, Browning-pienoispistoolin ja MG4-pistoolin.

Myös kaikki aseiden osat kuten neljä Mauser-kiväärin piippua olivat helposti anastettavissa.

Vastaaja myönsi tekonsa ja auttoi poliisia rikoksen selvittämisessä. Oikeus katsoi tämän rangaistusta lieventäväksi toiminnaksi. Muutoin rangaistus olisi ollut 80 päiväsakkoa.

Yhteensä sakkoja tuli maksettavaksi 360 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun.

Tuomittu toimii Suomen Ampumaurheiluliitossa (SAL) lajijaoston jäsenenä. SAL on palkinnut miehen työstään ampumaurheilun hyväksi. Mies toimii lisäksi oman ampumaseuransa hallinnossa.

Mies on menestynyt myös ampujana viime vuosina. Hän on karsinut muun muassa paikasta EM-kisoihin ja saavuttanut seuransa edustajana joukkuekisassa SM-mitalin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?