Vastaamo-kiristyksen uhriksi joutuneelta Aleksi Valavuorelta tiukka viesti rikolliselle – ”Onnea matkaan, surkea matelija!” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Vastaamo-kiristyksen uhriksi joutuneelta Aleksi Valavuorelta tiukka viesti rikolliselle – ”Onnea matkaan, surkea matelija!”

Aleksi Valavuori avautui sosiaalisessa mediassa saaneensa kiristäjiltä viestin. Hänellä on suuri huoli heikoimpien puolesta.

Kiristysviestin saanut Aleksi Valavuori ei säästele sanojaan Vastaamo-tietomurron taustahahmoista.­

25.10. 17:50

Urheilun moniottelija Aleksi Valavuori, 41, kirjoitti sunnuntaina iltapäivällä säväyttävän tekstin Twitter-viestipalveluun.

Sunnuntai-illan Valavuori Live -verkko-tv-lähetykseensä valmistautunut Valavuori kertoi olevansa yksi massiivisen Vastaamo-tietomurron uhreista. Hän oli saanut yhtenä monista viestin, jossa terapiakäyntiin tai -käynteihin liittyvät tiedot ja mahdollinen muu arkaluonteinen informaatio luvataan hävittää, jos kiristäjälle maksetaan. Jos ei makseta, se uhataan julkistaa.

Tapausta tutkiva poliisi kehottaa ihmisiä olemaan maksamatta.

– Pystyn elämään tämän tilanteen kanssa. En pelkää enkä häpeä. Olen puhunut aroista asioistani julkisesti aiemminkin, vaikkei se ole ollut kivaa. Mutta tunnen valtavaa huolta heikommassa asemassa olevien ihmisten puolesta. Pelko on varmasti valtavaa, ja se voi johtaa todella traagisiin ihmiskohtaloihin.

Terveystietojen paljastumisen ohella tapaukseen liittyy suuri huoli identiteettivarkauksista, jotka voivat käydä kohteilleen kalliiksi.

– Jos joku aikoo hyötyä minun luottotiedoistani, niin onnea matkaan vaan, nauroi Valavuori, jonka satojentuhansien eurojen ulosottoveloista on aiemmin kerrottu julkisuudessa.

Vastaamo-tapauksen tekijöistä Valavuori ei mielipiteitään peittele:

– Kyse on aivan surkeista, selkärangattomista matelijoista. Teko on kuvottava hyökkäys puolustuskyvyttömien ihmisten kimppuun.

Valavuori painotti, ettei kiristysviesti pilannut hänen sunnuntaipäiväänsä, vaan hän katsoo kiristäjän iskeneen ”aivan väärän miehen” kimppuun.

– Ei tuumaakaan periksi. Illan lähetyksessä haastattelen ensin Iivo Niskasta ja sen jälkeen käsittelen tätä Vastaamo-keissiä ja myös omaa tilannettani siinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?