Italian ympäriajossa nähtiin farssietappi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Huippupyöräilijät suuttuivat ja ajoivat yli 100 kilometrin matkan autoilla – asiantuntijalta suorat sanat: ”Kaikki näyttivät typeriltä”

Italian ympäriajon toiseksi viimeistä etappia leikattiin 134 kilometrillä.

Kestävyysurheilun kuninkaat eivät halunneet ajaa yli 250 kilometrin tasamaaetappia kahden vuoristopäivän välissä surkeassa säässä.­

24.10.2020 15:02

Italian ympäriajon kilpailijat järjestivät perjantaina protestin maantiekisan 19. etapilla.

Osuuden piti olla suurkisan pisin, 258 kilometriä, mutta se lyhentyi 124 kilometrin mittaiseksi.

Protestin syynä oli, että kisajärjestäjä halusi pidentää alkuperäistä reittiä muutamalla kilometrillä, koska matkan varrella oli sortunut silta.

Kuskien pirtaan pidennys ei istunut, koska äärimmäisen raskas kilpailu on jo kolmannella viikollaan. Kilpailijat olivat jo polkeneet 3 030 kilometriä Giron aikana ja valittaneet myös pitkistä siirtymistä etappien välillä.

Lisäksi perjantaiaamuna matkaan lähtijöitä odotti rankkasade ja kylmyys.

Cycling Newsin mukaan kuljettajat äänestivät lyhentämisvaatimuksesta Telegram-sovelluksessa torstaina. Sitten kuljettajien, kisajärjestäjän ja kansainvälisen pyöräliiton jäsenet keskustelivat tilanteesta.

Ratkaisuna oli, että pyöräilijät polkivat kahdeksan kilometriä lähtöpaikka Morbegnosta ja etenivät sitten noin 120 kilometrin matkan busseilla ja muilla huoltoautoilla uuteen lähtöpaikkaan Abbiategrassoon.

Autokyydistä nauttinut Wilko Kelderman johtaa Italian ympäriajoa.­

Giro d’Italian johtaja Mauro Vegni oli Cycling Newsin mukaan raivoissaan ratkaisusta ja uhkaili kuskeja oikeustoimilla.

Pyöräilylengenda, Eurosportin asiantuntija Bradley Wigginsin mielestä päivä oli ”sekasotku”. Hän ymmärsi molempia osapuolia, mutta koki, että lopussa vain kisan katsojat hävisivät.

– Mielestäni kaikki näyttivät lopulta melko typeriltä, Wiggins kommentoi Cycling Newsin mukaan Eurosportin lähetyksessä.

Giron turvatoimet ovat olleet suurennuslasin alla myös siksi, että koronavirus levisi aiemmin ajajien keskuudessa ja osa talleista jätti kisan kesken.

Lauantaina ajetaan kokonaiskisan ratkaiseva vuorietappi. Wilco Kelderman johtaa vain 12 sekunnin marginaalilla kakkoseen.

Suomalainen Jaakko Hänninen on sijalla 70.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?