Habib Nurmagomedovin punnitus epäilytti asiantuntijaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Habib Nurmagomedov astui punnitukseen alasti – UFC-asiantuntija epäilee kymmenien miljoonien arvoista virhettä

Asiantuntija selostaa videolla, mikä punnituksessa meni hänen mielestään pieleen.

Habib Nurmagomedov on ollut UFC:n kevytsarjan mestari huhtikuusta 2018 lähtien.­

24.10.2020 10:37

UFC-tähdet Habib Nurmagomedov ja Justin Gaethje kohtaavat myöhään lauantaina kevytsarjan mestaruusottelussa Abu Dhabin tappelusaarella.

Suuria tunteita nähtiin jo superottelua edeltäneessä punnitustilaisuudessa, jossa Nurmagomedov pudotti pöksynsä nilkkoihin juuri ennen punnitusta. Sen jälkeen hänen vartalonsa peitoksi asetettiin pyyhe.

Venäläinen näytti UFC 254:n puntaroinnissa hyvin huolestuneelta. Onnekseen hän ei ylittänyt 70,3 kilon painorajaa, vaan pääsee ottelemaan Gaethjea vastaan sekä kiinni mittelöstä maksettavaan palkkioon.

Mike Dolce kyseenalaisti punnituksen julkaisemallaan videolla. Hän on entinen vapaaottelija ja nykyinen kunto- ja painonpudotusvalmentaja. Dolce arvostettiin vuoden vapaaotteluvalmentajaksi vuosina 2013–16.

Dolcen mielestä punnituksen tarkastaja teki joko taitamattomuutensa vuoksi tai tahallaan suuren virheen, joka voi olla kymmenien miljoonien dollarien arvoinen.

Hänen mielestään virkailija toimi kovin nopeasti punnitushetkellä. Dolce korosti, että venäläisottelija ei syyllistynyt mihinkään epäilyttävään.

– Vaaka meni ylöspäin, eikä vakautunut keskelle. Se tarkoittaa, että hän on liian painava, Dolce naulasi.

Dolce selostaa videolla, miten toisena vaa’alle astuneen Gaethjen, 31, punnitus sujui oikeaoppisesti.

Nurmagomedov, 32, on voittanut uransa kaikki 28 ammattilaisottelua. Hän on ollut UFC:n kevytsarjan mestari huhtikuusta 2018 lähtien.

Mestari ottelee viikonloppuna ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun hänen isänsä ja valmentajansa Abdulmanap Nurmagomedov kuoli koronaviruksen aiheuttamiin seurauksiin viime heinäkuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?