Kamppailu Suomen urheilun ykköspestistä sai shokkialun – katso puheenjohtajatentti kello 14 - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kamppailu Suomen urheilun ykköspestistä sai shokkialun – katso tallenne puheenjohtajatentistä

Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaat esitellään tänään. Mika Anttonen vetäytyi kilpailusta viime hetkellä.

21.10. 10:19

Suomen Olympiakomitean puheenjohtajakilpa käynnistyy virallisesti keskiviikkona 21.10., kun puheenjohtajakandidaatit osallistuvat avoimeen keskustelutilaisuuteen Urheilumuseossa.

  • ISTV:n suora lähetys on päättynyt. Tallenne lähetyksestä on katsottavissa artikkelin yllä olevasta videoruudusta.

Olympiakomitea on suomalaisen liikunnan ja urheilun keskusjärjestö, ja sen puheenjohtaja valitaan vuosikokouksessa 21.11.

Valinnan suorittavat Olympiakomitean jäsenjärjestöt, joiden julkaisemat ehdokkaat puheenjohtajiksi ovat Ilkka Kanerva, Sari Multala, Susanna Rahkamo ja Jan Vapaavuori.

Alun perin ehdolla oli myös urheilua laajasti sponsoroiva Mika Anttonen, mutta hän vetäytyi kilpailusta juuri ennen kuulemista.

Kansanedustaja Kanerva (kok) on entinen Olympiakomitean varapuheenjohtaja. Hän on istunut myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksessa.

Entinen olympiapurjehtija, moninkertainen maailmanmestari Multala toimii nykyään kokoomuksen kansanedustajana. Hän on työskennellyt purjehdusmaajoukkueen päävalmentajana.

Entinen huippuluistelija Rahkamo on pitkän linjan urheiluvaikuttaja. Hän on toiminut Taitoluisteluliiton puheenjohtajana ja istuu nyt Olympiakomitean hallituksessa.

Helsingin pormestari Vapaavuori on entinen Valtin liikuntaneuvoston puheenjohtaja ja hän on toiminut myös Helsingin liikuntalautakunnan puheenjohtajana sekä Suomen urheiluliiton markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Tilaisuus alkaa klo 14 ja sen juontaa Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Ilta-Sanomat näyttää keskustelutilaisuuden suorana.

Suomen Olympiakomitean uusi puheenjohtaja seuraa tehtävässä Timo Ritakalliota.

Uuden puheenjohtajan tehtävänä on johdattaa Olympiakomitea uudelle strategiakaudelle 2021–2024, jonka aikana järjestetään mm. Tokion ja Pariisin kesäolympialaiset ja Pekingin talviolympialaiset.

Lisäksi uuden strategiakauden keskeisiä tavoitteita ovat suomalaisen urheiluseuratoiminnan kehittäminen sekä digitalisaation edistäminen liikunnassa ja urheilussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?