Yli 250 lyönnin myllytys! Asiantuntijakin sekosi laskuissaan, kun UFC-tähti mätti vastustajaansa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Yli 250 lyönnin myllytys! Asiantuntijakin sekosi laskuissaan, kun UFC-tähti mätti vastustajaansa

Park Jun-yong pieksi huolella vastustajansa.

­

18.10. 20:25

Eteläkorealainen vapaaottelija Park Jun-yong , 29, teki UFC-historiaa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Hän voitti 84-kiloisten keskisarjan ottelussaan 35-vuotiaan walesilaisen John Phillipsin. Kaikki tuomarit laskivat Parkin voittaneen ottelun pistein 30–25.

Historiallisen voitosta teki se, että Park iski vastustajaansa 258 kertaa ottelijoiden kamppaillessa matossa. Yhtä kovaan mattoiskulukuun ei ole pystynyt kukaan muu kolmen erän aikana keskisarjan ottelussa.

Edellinen ennätys oli 251 mattoiskua 11 vuoden takaa.

Eteläkorealainen veikin ottelun jatkuvasti maahan. Hän kontrolloi 15-minuuttista ottelua matossa peräti 13 minuuttia. Parkia itseään iskettiin vain 13 kertaa.

Phillips sai kokea rajua löylytystä, kuten oheisesta UFC Europen jakamasta videosta näkee. Lyöntejä tuli takaraivoon niin paljon, ettei asiantuntija Daniel Cormier pysynyt piirtolaitteensa kanssa perässä.

Park, lempinimeltään Rautakilpikonna, haluaisi kohdata seuraavaksi ruotsalaisen Khamzat Chimaevin, joka on UFC:n nouseva tähti.

– Etsimme jostain yökerhon ja tappelemme siellä, Park uhosi lehdistötilaisuudessa Abu Dhabissa, jossa myös ruotsalainen oli paikalla.

Park on voittanut uransa otteluista 12 ja hävinnyt neljä kertaa. UFC:ssä luvut ovat 2–1. Chimaev on voittanut ammattilaisuransa kaikki yhdeksän ottelua, joista kolme UFC:ssä.

Keskisarjan UFC-mestari on Israel Adesanya.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?