120-kiloinen UFC-järkäle löi miehen leuan säpäleiksi ravintolan pihalla – sai vankeustuomion - Urheilu - Ilta-Sanomat

120-kiloinen UFC-järkäle löi miehen leuan säpäleiksi ravintolan pihalla – sai vankeustuomion

Australialainen vapaaottelija Ben Sosoli sai maanantaina 22 kuukauden vankeustuomion.

30-vuotias Ben Sosoli on otellut kertaalleen urallaan UFC:ssä.­

7.10.2020 21:51

Australialainen UFC-ottelilja Ben Sosoli on tuomittu 22:ksi kuukaudeksi vankilaan hänen lyötyään miestä leukaan baarin pihalla Melbournessa syyskuussa 2019. Asiasta uutisoi mm. vapaaottelusivusto MMA Junkie.

Sosoli, 30, työskenteli välikohtauksen aikaan järjestyksenvalvojana melbournelaisessa baarissa. Vankilatuomioon johtanut tapahtumaketju alkoi, kun uhri yritti päästä ravintolaan sisään, mutta Sosoli esti hänen sisäänpääsynsä liialliseen humalatilaan vedoten.

Uhri ei hyväksynyt päätöstä, vaan yritti päästä kahteen otteeseen ravintolaan hyppäämällä sisäänkäynnin edustalla olleiden köysien yli.

188-senttinen ja ottelupainossaan 120-kiloinen Sosolli menetti lopulta malttinsa: hän löi suullisia uhkauksia esittänyttä miestä kerran leukaan ja heitti tämän sitten maahan nurkan taakse.

Osuma oli niin voimakas, että uhrin leukaa jouduttiin myöhemmin korjailemaan kirurgisessa toimenpiteessä. Hänen leukansa murtui kahdesta kohtaa, minkä lisäksi murtumia todettiin myös hampaissa.

Tuomari Gavan Meredith totesi oikeudenkäynnissä, että Sosolin täytyi olla tietoinen omista kamppailulajitaidoistaan ja siitä, että hänen lyöntinsä voi aiheuttaa uhrille vakavia vammoja.

Tuomarin mukaan vapaaottelijakorston olisi pitänyt pystyä selvittämään tilanne ilman väkivaltaa.

– Uhrisi oli päihtynyt, minkä johdosta hän oli luonnostaan haavoittuvainen, eikä todellinen vastus sinulle. Sinun ei odoteta vastaavaan provosointiin tavalla, johon syyllistyit, tuomari puhutteli Sosolia oikeudenkäynnissä Newsin mukaan.

Sosoli myönsi syyllisyytensä pahoinpitelyyn. Hän pääsee ehdonalaiseen aikaisintaan 11 kuukauden kuluttua.

Kolmen lapsen omistautuneeksi isäksi itseään oikeudenkäynnissä kuvaillut Sosoli on otellut UFC:ssä kertaalleen. Hän voitti Greg Hardyn tuomariäänin viime syksynä, mutta voitto mitätöitiin pahoinpitelysyytteen takia.

Hänen sopimuksensa UFC:n kanssa on sittemmin purettu.

Sosoli oli lisännyt ennen välikohtausta Youtubeen kaksi opastusvideota, joissa hän ohjeisti, ”miten tyrmätä joku” tai ”miten viedä vastustaja maihin”. Hänet tunnetaan lempinimellä Combat Wombat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?