Katso suunnistuksen Viestiliigan naisten Lukkari-viesti suorana ISTV:ssä! - Urheilu - Ilta-Sanomat

Katso suunnistuksen Viestiliigan naisten Lukkari-viesti suorana ISTV:ssä!

Suunnistuksen Viestiliigan naisten viides osakilpailu Lukkari-viesti juostaan Nousiaisissa sunnuntaina 4.10.2020. ISTV näyttää kisan suorana lähetyksenä kello 9.40 alkaen.

29.9.2020 15:04

ISTV:n lähetys aukeaa yllä olevaan videoruutuun. Naisten viestin yhteislähtö on kello 10. Lähetys näkyy ISTV:ssä vain suorana, mutta jälkilähetys on myöhemmin katsottavissa Viestiliigan Youtube-kanavalla.

Lisätiedot Viestiliigan sivuilla tästä linkistä. Miesten viestistä on oma lähetyksensä, joka alkaa kello 12.10.

Näin Viestiliigan tiedotteessa ennakoidaan Lukkari-viestiä:

Suunnistuksen Viestiliigan viimeistä edellinen osakilpailu Lukkari-viesti suunnistetaan Nousiaisten Kurjenmäessä vain kivenheiton päässä vuoden 2022 Lukkari-Jukolan kilpailukeskuksesta.

Naisten kilpailuun on ilmoittautunut 40 kolmihenkistä joukkuetta. SK Pohjantähti jatkaa liigan kärjessä, vaikka SM-viesti ei oululaisilta sujunutkaan suunnitellusti. Eroa kakkosena olevaan Pargas IF:iin on 35 pistettä.

Kokonaiskilpailun asetelma on kutkuttava, sillä Pargas IF, Koovee, Rastikarhut ja Kalevan Rasti ovat pistetilanteessa vain 10 pisteen sisällä toisistaan.

Viestiliigan osakilpailun ohessa sunnuntain tapahtuma toimii erinomaisena valmistautumisena vuoden 2022 Jukolan ja Venlojen viesteihin, sillä vain valtatie 8 erottaa kisamaastot toisistaan.

Alue on perinteistä varsinaissuomalaista avokalliomaastoa. Kalliot ovat laakeita ja nopeakulkuisia. Mäkien välissä metsä on tiheämpää.

– Kisassa pärjäävät ne, jotka pystyvät parhaiten rytmittämään vauhtia eri maastokohteissa. Välillä saa vetää kaasu pohjassa, mutta on osattava jarruttaa ajoissa oikeissa paikoissa, lausuu viestin ratamestari Heikki Andersson järjestäjien sivuilla.

Mukaan ovat ilmoittautuneet kaikki Suomen naissuunnistuksen kärkiseurat.

Onnistuuko Angelniemen Ankkuri pitämään muut takanaan SM-viestin tavoin? Pysyvätkö tamperelaisseurat Pyrintö ja Koovee edelleen kolmen kärjessä varsinaissuomalaisessa aviokalliomaastossa? Mitä tekevät niukasti mitaleitta SM-viestissä jääneet Pargas IF ja Kalevan Rasti tai liigakärki SK Pohjatähti? Tuleeko edellä mainittujen seurojen takaa vielä joku uusi seura kärkikamppailuun?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?