Olympiastadionin 38. penkkiriviltä otettu kuva hämmästyttää – ”Jos olisi sijoitettu vielä yksi miltsi...” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Olympiastadionin 38. penkkiriviltä otettu kuva hämmästyttää – ”Jos olisi sijoitettu vielä yksi miltsi...”

– Siinä oli istumapaikka, espoolainen Roni, 24, kertoo IS:lle.

Tällainen näkymä avautuu Olympiastadionin 38. penkkiriviltä.­

26.8.2020 11:24 | Päivitetty 27.8.2020 19:59

Näkymä 300 000 000 eurolla uudistetun Helsingin olympiastadionin piippuhyllyltä hämmästyttää. Eteläpäädyn katokseen kiinnitetty tulostaulu peittää puolet nurmikentästä.

Kuvan otti espoolainen Roni, 24, tiistai-iltana jalkapallon Kakkosen ottelussa Kiffen–Viikingit. Katsomorivi oli 38.

– Siinä oli istumapaikka. Istuin siihen ja otin kuvan omien silmien korkeudelta, ylhäälle kiivennyt kuvanottaja kertoo.

Kyseinen katsomon osa ei tosin ollut ottelussa käytössä eikä siihen myyty lippuja.

Ronin mukaan alemmalta riviltä numero 32 näki peitossa olleelle maalille.

Kuva herätti Twitterissä hirtehistä kommentointia.

– Jos olisi sijoitettu vielä yksi miltsi sen 300 jo sijoitetun päälle, olisi jollain arkkitehdillä saattanut olla aikaa kiivetä piippuhyllylle ja kertoa muille tyypeille seuraavassa kampaviineripaltsussa, että muuten hei, sieltä hattuhyllyltä ei näy kuin puolet kentästä, Jari Halva kirjoitti.

– Tunnelma on tärkeintä! Olli Ripatti huomautti.

Stadionin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi selvittää, ettei paikoille myydä lippuja jalkapallo-otteluissa näkörajoituksen vuoksi. Rautakiven mukaan led-seinälle ei ollut muuta paikkaa kuin nykyinen.

– Se liittyy arkkitehtuuriin ja Museovirastoon, hän sanoo.

Stadionin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marju Paju viestitti IS:lle myöhemmin, että uudet näytöt rajaavat näkyvyyttä noin 420 paikalta. Pajun mukaan stadionilta purettiin vanha pohjoispuolen näyttötaulu, joka takasi 450 lisäpaikkaa ja ”tärkeän esteettömän katsomon stadionin pohjoispäätyyn”.

Kiffenin ja Viikinkien välinen jalkapallo-ottelu päättyi maalein 4–1.

Juttua täydennetty 26.8.2020 kello 13.33: Lisätty Marjut Pajun kommentit. Juttua täydennetty 27.8. klo 19.57: Lisätty tarkennus siitä, että kyseinen katsomon osa ei ollut käytössä ottelussa.

Näin Stadion-säätiö selvitti näköestettä

”Hankkeen osalta vanha pohjoispäädyn tulostaulu poistettiin ja tämä asia mahdollisti uuden katosratkaisun toteuttamisen stadionille molempiin ennen kattamattomiin kaarteisin eli tällöin hankkeessa päädyttiin nykyisen toteutuksen mukaiseen katosratkaisuun.”

”Uudet tulostaulut tarvittiin, jotta stadion täyttää kansalliset ja kansainväliset tapahtumavaatimukset.”

”Rakennuttaja (Helsingin kaupunkiympäristön toimiala) ja Stadion-säätiö esittivät, että tulostaulut sijoitettaisiin katoksen päälle tai räystään otsapintaan.”

”Hankkeen osalta asiaa selvitettiin ja hankkeessa päädyttiin nyt olemassa oleviin ratkaisuun. Saamamme tiedon mukaisesti muu ratkaisu ei ollut tuulikuormien, kaupunkikuvallisesti, arkkitehtuurisesti eikä rakennussuojelullisiin perusteisiin vedoten mahdollinen, kun mikään rakenne ei saanut tulla ulkopuolelta katsottuna julkisivulaudoituksen yläpuolelle näkyväksi. Kysymyksessä on kokonaisharkintaan perustunut hankkeen päätös.”

”Päädyttiin luonnokseen, että näyttötaulut ripustetaan molempiin päätyihin. Arkkitehti teki luonnoksia näyttöjen koosta, joilla näköeste voitaisiin minimoida.”

”Näytöt on suunniteltu irrotettaviksi.”

”Konserteissa näytöt eivät ole pääsääntöisesti käytössä ja konserteissa on stadionin eteläkaarteen katsomo ei ole käytössä lainkaan, kun lava sijaitsee eteläisen katsomon edessä. Urheilutapahtumissa näkörajoitteiset paikat käsitellään yhdessä tapahtumajärjestäjän kanssa. ”

Lähde: Stadionin arkkinointi- ja viestintäjohtaja Marjut Paju.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?