Toni Vilander myy nyt Ferrareita – huippukontaktit legendaariselle automerkille tuovat valtavan edun ja kauppa käy - Urheilu - Ilta-Sanomat

F1-kasvo Toni Vilander myy nyt Ferrareita – huippukontaktit legendaariselle automerkille tuovat valtavan edun ja kauppa käy

Kilpa-ajaja ja C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander ryhtyi myymään Ferrareita.

GT-kilpakuljettajana ja tv-kasvona tunnettu Toni Vilander luo uutta uraa myymällä Ferrareita.­

13.8. 6:00

Kilpa-ajajana ja television F1-asiantuntijana tunnettu Toni Vilander, 40, on tehnyt uuden aluevaltauksen työkuvioissaan. Perheenisä Vilander on hypännyt mukaan Ferrarien myyntiin Suomessa ja Virossa.

– Täytin hiljattain 40 vuotta. Ajatuksena on, että tässä uudessa toimessa minulle voisi olla enemmänkin työsarkaa ja mielekästä tekemistä sitten kun aktiivisin vaihe kilpaurallani aikanaan loppuu, Vilander sanoo Ilta-Sanomille.

Vilander ryhtyi osakkaaksi suomalaiseen Luxury Collection Automobiles -yhtiöön. Ferrareita ja muita luksusautoja myyvän yrityksen pääomistajat ovat nyt Esa Schroderus, Miika Toivonen ja Vilander.

Yrityksen liiketila sijaitsee Lempäälässä. Lisäksi yhtiö avaa tällä viikolla Ferrari-myymälän Tallinnaan.

Vilander on ollut yrityksen toiminnassa mukana kuluvasta kesästä lähtien. Uudesta pestistään huolimatta hän pitää yhä kilpa-autoilijan ammattiaan ensisijaisena.

Vilander on ajanut kilpaa GT-luokan Ferrareilla yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2007. Hän on saavuttanut kaksi kertaa Le Mans -kisan luokkavoiton sekä FIA WEC -sarjan GTE Pro -luokan maailmanmestaruuden. Tällä kaudella Vilander kilpailee Yhdysvalloissa Ferrarin GT3-autolla.

– Ainakin tämän kauden ajan ihan täysillä kisaa, ja kisahommien jatkoa katsotaan sitten tarkemmin loppuvuodesta, Kankaanpäässä perheineen asuva Vilander sanoo.

Vilander pääsi aikoinaan Ferrarille ajettuaan kartingia ja pikkuformuloita pitkään Italiassa. Hän sai nimeä Italiassa, oppi kielen ja loi kontakteja legendaarisen Ferrarin suuntaan.

– Ensimmäinen tavoite oli ainoastaan saada kilpaa ajamisesta ammatti. Touhusin pitkään Italiassa ja sitä kautta sitten väylät löytyivät myös Ferrarille. Ei Ferrarille pääsy aikoinaan mikään varsinainen päämäärä ollut, mutta totta kai olen tosi onnellinen siitä, että olen päässyt näin legendaarisella merkillä töitä tekemään.

Toni Vilander kotimaisemissaan Kankaanpäässä.­

Pitkä kokemus Ferrarilta antaa Vilanderille etuja maineikkaan merkin kauppiaana. Kontaktit tehtaalle ovat kunnossa ja italian kieli taipuu.

Ja kilpa-autoilijana hänellä on kosolti pr-arvoa, sillä Ferrarin markkinointi on läpi sen historian perustunut käytännössä täysin kilvanajoon.

Puhdasveriseksi myyntitykiksi Vilanderia ei voi kuitenkaan vielä kutsua.

– Varsinaisen kaupankäynnin osalta tulokseni on toistaiseksi nolla, Vilander naurahtaa.

– Sanotaan kuitenkin näin, että epäsuorasti olen varmaankin jo myynyt muutaman auton. Olen eri tapahtumissa kyydinnyt asiakkaitamme ja auttanut kontaktieni kautta vahvistamaan suhteita tehtaalle ja ylipäätään Ferrarille, hän kuvailee nykyistä toimenkuvaansa.

Ferrari 812 Superfast kuvattuna Lempäälän-liikkeessä.­

Luxury Collection Automobiles on tiedottanut myyneensä viime vuonna 50 Ferraria, joten kysyntää tuntuu olevan.

Koronakaan ei ole hyydyttänyt yhtiön toimintaa. Johtaja Schroderuksen mukaan maalis-huhtikuussa oli tavallista hiljaisempaa, mutta kesällä myynti on kohonnut jopa ennätyslukemiin.

Ilta-Sanomat kertoi hiljattain Ferrari 812 GTS -ajokista, joka myytiin Lempäälän-liikkeestä hintaan 868 000 euroa. Osa ihmisistä on siis valmis hakemaan rajutkin lääkkeet autokuumeeseen, jos lompakko on niin sanotusti kunnossa.

– Suomalaiset ovat olleet perinteisesti pidättyväisiä, eikä takavuosina menestystä haluttu hirveästi näyttää ulospäin. Tilanne on kuitenkin siinä mielessä muuttunut, ettei sellaista ei katsota enää niin pahasti.

– Ferrariin liittyy paljon tunnetta ja sen omistamisesta saa tietynlaisia fiiliksiä, Vilander tuumaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?