Liki 900 000 euron Ferrari löysi omistajansa! Lempäälässä solmittiin hurja autokauppa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Liki 900 000 euron Ferrari löysi omistajansa! Lempäälässä solmittiin hurja autokauppa

Lempäälässä käytettiin rajuja lääkkeitä autokuumeeseen.

Ferrarin 812 -malli on menohaluja uhkuva peli. Kuvan auto on liki samanlainen kuin Lempäälästä hiljattain myyty. Lempäälän auto on avomalli, eli GTS.­

8.8. 13:15

Lempäälässä tehtiin tällä viikolla hurja autokauppa. Paikallisesta autoliikkeestä myytiin Ferrari 812 GTS, joka maksoi liki 900 000 euroa.

Luxury Collection Automobilesin johtaja Esa Schroderus vahvistaa kaupan Ilta-Sanomille. Schroderus kertoo, että liikkeestä myytiin aiemmin kuluvalla viikolla Ferrari 812 GTS, jonka hinta veroineen on 868 000 euroa.

Schroderuksen mukaan auto myytiin suomalaiselle asiakkaalle. Auto luovutetaan asiakkaalle Lempäälästä vasta ensi vuoden kesänä. Tämä on normaali toimitusaika tällaiselle luksusautolle.

Schroderus ei paljasta autokuumettaan hulppealla Ferrarilla taltuttaneen asiakkaan henkilöllisyyttä.

– Tämä on yksityisyyden takia, Schroderus mainitsee.

Rata-autoilussa kilpaillut ja käytännössä koko elämänsä autojen kanssa touhunnut Schroderus kertoo, että kaupan kohteena oli Ferrari 812 GTS. Se on avomalli.

Ajokissa on 800 hevosvoimaa ja sen luvataan kiihtyvän nollasta sataan kilometriin tunnissa 2,9 sekunnissa. Huippunopeutta autolle luvataan 340 kilometriä tunnissa. Autoa vauhdittaa vapaasti hengittävä 6,5-litrainen V12-moottori.

Ferrari esitteli 812 GTS -mallin sisustaa Maranellossa syyskuussa 2019.­

868 000 euroa on valtava määrä rahaa, mutta Schroderuksen mukaan tällä viikolla solmittu kauppa ei ole ainutkertainen.

– Nimenomaan Ferrari 812 GTS:ää on meiltä mennyt liikkeemme toiminta-aikana muistaakseni seitsemän kappaletta.

Luksusauton ylläpito voi olla erittäin kallista. Schroderuksen mukaan uuden Ferrarin hintaan kuuluu seitsemän vuoden ilmaiset huollot. Autolla on kolmen vuoden takuu.

Ferrari-kauppojen yhteydessä on ollut käytäntö, että asiakas pääsee tehtaalle Italiaan tutustumaan ajokkien valmistukseen. Koronatilanteen takia tätä ei kuitenkaan toistaiseksi tehdä. Tehtaaseen tutustuminen hoidetaan Schroderuksen mukaan nyt etänä.

Koronatilanne ylipäätään ei ole kesällä hyydyttänyt Luxury Collection Automobilesin toimintaa, Schroderus sanoo. Hänen mukaansa maalis-huhtikuussa oli tavallista hiljaisempaa, mutta kesällä myynti on kohonnut jopa ennätyslukemiin.

– Vaikuttaa siltä, että kun ihmiset eivät voi matkustella, he haluavat investoida nautinnollisiin välineisiin Suomessa, Schroderus muotoilee.

Esa Schroderus kauppaa luksusajokkeja.­

Luxury Collection Automobilesin pääomistajia ovat Schroderuksen lisäksi Miika Toivonen ja kilpa-autoilijana sekä television F1-kommentaattorina tutuksi tullut Toni Vilander.

– Toni tuli mukaan kesällä. Lisäksi meillä on mukana pari pienosakasta, Schroderus kertoo.

Luxury Collection Automobiles avaa ensi viikolla Ferrari-myymälän Tallinnaan.

Kauppalehti kirjoitti aiemmin Luxury Collection Automobilesin Tallinnaan tulevasta Ferrari-myymälästä. Samassa jutussa oli myös Schroderuksen maininta Lempäälästä hiljattain myydystä Ferrari 812:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?