Urheilulegenda Alex Zanardi kiidätettiin helikopterilla sairaalaan Italiassa – ajautui käsipyörällä rekan alle

Useiden italialaismedioiden mukaan urheilulegenda Alex Zanardi on kiidätetty sairaalaan käsipyöräonnettomuuden jälkeen.

Urheilulegenda Alex Zanardi joutui pahaan onnettomuuteen käsipyöräkilpailussa.

19.6.2020 21:01

Urheilulegenda Alex Zanardi, 53, on joutunut pahaan onnettomuuteen Obiettivo tricolore -paraurheilukilpailussa Italiassa, kertoo muun muassa Motorsport.

Zanardi oli Motorsportin referoimien italialaislähteiden mukaan suorittamassa omaa osuuttaan käsipyöräviestissä, kun hän ajautui alamäessä vastaan tulleen rekan tielle.

– Se tapahtui suorassa alamäessä, juuri ennen lievää käännöstä. Alex ajautui niukasti väärälle kaistalle. Rekka yritti väistää, mutta ei voinut välttää osumaa, Italian joukkueen valmentaja Mario Valentini kertoi italialaislehti La Republicalle Motorsportin mukaan.

Zanardi siirrettiin onnettomuuden jälkeen ilmateitse paikalliseen sairaalaan. AGI-uutistoimiston mukaan Zanardi kuljetettiin sairaalaan erittäin vakavassa tilassa. Onnettomuuspaikalla nähtiin Motorsportin mukaan palomiehiä sekä paikallisia ja kansallisia poliiseja.

Rakastetulle ikitaistelijalle voimia sosiaalisessa mediassa on toivottanut muun muassa vuoden 1978 F1-maailmanmestari Mario Andretti.

– Olen niin ahdistunut ja peloissani Alex Zanardin puolesta, että pidätän hengitystäni. Olen hänen faninsa ja ystävänsä. Olkaa kilttejä ja tehkää niin kuin minäkin: rukoilkaa tämän ihmeellisen ihmisen puolesta, Andretti kirjoittaa Twitter-tilillään.

Pitkän ja menestyksekkään uran autourheilun parissa tehnyt Zanardi menetti molemmat jalkansa ajettuaan rajusti ulos CART -sarjan osakilpailussa Lauritzin radalla vuonna 2001.

Alex Zanardi Williamsin F1-auton ohjaamossa vuonna 1999.

F1:ssä ennen loukkaantumistaan ajanut Zanardi jatkoi moottoriurheilu-uraansa vielä amputaatioiden jälkeenkin.

2010-luvulla Zanardi on keskittynyt paraurheiluun. Hän voitti kaksi paralympiakultaa sekä Lontoossa 2012 että Riossa 2016.

Juttua täydennetty kello 21.33.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?